Banány v čokoládě se smetanovým krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti:
    • banány
    • bílá čokoláda nebo čokoládová poleva
    • hořká čokoláda lze použít i mléčnou čokoládu nebo čokoládovou polevu
    • máslo
    • smetana ke šlehání
    • vanilkový cukr
    • moučkový cukr - dle chuti
    • mascarpone nebo tvaroh, pomazánkové máslo, lučina...
    • citronová šťáva nebo pomerančová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám zabrání hnědnutí banánů na místech, kde nebude poleva. Stylem "cik-cak" přelijeme tmavou a poté i světlou čokoládou, kterou si rozpustíme ve vodní lázni s malým kouskem másla, které nám čokoládu zjemní a po vychladnutí nebude tak lámavá, ale křehkost si ponechá.
2
Smetanu vyšleháme se lžící cukru moučky (kdo rád sladké, může přidat) a vanilkovým cukrem téměř dotuha. Přidáme mascarpone a došleháme v hladký krém, kterým dozdobíme vychladlé banány s čokoládou. Na dozdobení nám postačí igelitový sáček s odstřiženým růžkem.
3
Banány v čokoládě můžeme připravit i jako pohár: pokrájené banány pokapeme šťávou, vrstvíme do skleniček a střídavě poléváme čokoládou, pak dozdobíme krémem.

Komentáře k receptu

  • Lucinka
    Lucinka |

    7. 7. 2016 08:05

    Mmmmňaaaaaammmmmmm

  • Andrea
    Andrea |

    4. 11. 2015 17:21

    :-)) Dobrota to byla

  • Dominika
    Dominika |

    4. 4. 2015 14:47

    Ćokoládový banán děláme taky, je to bašta mlaskačka. Krém vyzkouším, známe to se šlehačkou.