Treska se smetanovým přelivem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g filé z tresky tmavé, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 100
      g žampiony krémové či bílé
    • 6
      ks sušená rajčata 5 -
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 200
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i nádobí

2
Smažené filety odložíme na předehřátý talíř a do výpeku nasypeme osmažit pokrájené žampiony na měsíčky či plátky. Po osmažení přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek a na nudličky pokrájená, okapaná, v oleji nakládaná rajčata.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Přidáme promíchanou zakysanou smetanu pokojové teploty, osolíme, opepříme a necháme chvíli probublat v pánvi na velmi mírném ohni.
4
Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, kdy přílohu a tresku přelijeme smetanovým přelivem. Před podáváním můžeme dochutit čerstvě nasekanou plocholistou petrželkou.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.