• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Tykvový kompot
    Napište svůj komentář k receptu

    Tykvový kompot

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tykvový kompot
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks tykev
      • 4
        lžíce ocet
      • 1
        ks citron
      • 1
        ks skořice
      • 5
        ks hřebíček
      • 1
        ks vanilkový lusk
      • 500
        g cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne slijeme vodu, zalijeme čistou vodou, kterou odměřujeme.
    2
    Na 1 l vody přidáme k tykvi na kolečka nakrájený citron, 1 celou skořici, kterou polámeme, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk. K tomu přidáme 500 g cukru. Vaříme, dokud tykev není sklovitá.
    3
    Tykev vybereme, naložíme do sklenic (i s citronem a kořením). Nálev necháme ještě 10 minut povařit a zalijeme tykev. Ihned uzavřeme, dáme do deky (dobře zabalit) a necháme do úplného vychladnutí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Angreštový kompot

    Angreštový kompot

    Hruškový kompot

    Hruškový kompot

    Meruňkový kompot

    Meruňkový kompot

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • J.Tereza | 20. 10. 2012 21:52

      ďakujem.

    • Kamila B.
      Kamila B. | 17. 10. 2012 08:04

      Dýňový kompot změněn na tykvový a předělán dle vašeho popisu.

    • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:30

      Za to, že recept je napísaný chbne, nenesiem vinu. Ak by ste kompót uvarili, tak nie je sladkokyslý, hnus najväčšieho kalibru je vaše kecanie bez toho, aby ste kompót ochutnali.

    • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:26

      PROSÍM POZOR !!! Recept je tu s chybami, upozorním na potrebu opravy, nie je to moja chyba, recept bol pôvodne v poriadku. Recept má byť takto : Tekvicu narežeme na kocky, zalejeme vodou, do ktorej pridáme 2 lyžice octu ( tekvicu dávam do 5 l hrnca ). Necháme cez noc stáť a ráno zopakujeme. Poobede zlejeme vodu, zalejeme čistou vodou, ktorú odmeriame. Na 1 l vody pridáme k tekvici 1 na kolieska narezaný citrón, 1 celú škoricu, ktorú polámeme, 5 klinčekov a 1 vanilkový lusk. K tomu pridáme 500 g cukru. Varíme, kým rekvica nie je uvarená do sklovita. Tekvicu vyberieme, naložíme do fliaš ( aj s citrónom a koreninami ) . Nálev necháme ešte 10 minút prevrieť a zalejeme tekvicu. Ihneď uzavrieme, dáme do deky ( dobre zabaliť ) a necháme do úplného vychladnutia. POZOR ! Kompót je z tekvice - TYKVE , nie z dyne.

    • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:19

      Tým, že dáte horúci kompót do deky, sterilizujete ho. Vydrží toľko, koľko chcete, aj 2-3 roky. Je uzavretý. Len musíte nechať v deke úplne vychladnúť, aj 2 dni v lete.

    • Zdenkokuk | 16. 10. 2012 17:43

      supr

    • Katka
      Katka | 12. 10. 2012 17:06

      Zřejmě zavařování vůbec nerozumíte, dejte se raději na plavání.

    • Lucka
      Lucka | 18. 9. 2012 11:11

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud chci aby mi kompot vydržel přes zimu, musí se ještě potom zavařovat? Díky :)

    • Market
      Market | 20. 1. 2012 15:35

      Octu se tam dává jenom troška, základ je voda ;-) a chutná to skvěle! Mohu jen doporučit :-)

    • jária
      jária | 24. 11. 2011 23:50

      Proboha proč ten ocet - pak z toho je sladkokyslý kompot připomínající okurky - fuj - hnus největšího kalibru!!!

    • Renata
      Renata | 1. 10. 2011 19:39

      Já přidávám ještě ke koření hvězdičku badyánu a je to superr :-)

    • Kristýna N.
      Kristýna N. | 17. 8. 2011 17:54

      Tak jsem v tom našem zapadákově nesehnala ani ten pravý vanilkový cukr. Nakonec jsem to teda úplně vynechala. Zkusila jsem ochutnat při vaření a chutnalo mi to taky. Takže zatím spokojenost, děkuji moc za recept :-)

    • Kristýna N.
      Kristýna N. | 16. 8. 2011 07:58

      Dneska chci tenhle recept vyzkoušet, ale nemám ten vanilkový lusk a asi ho v našem malém městě ani neseženu. Bude velká chyba dát tam vanilkový cukr s pravou vanilkou od dr. Oetkera? Jde mi o to, aby to bylo jedlé. Vím, nebude to stejné, ale co se dá dělat :'(

    • Blažena
      Blažena | 4. 11. 2010 12:40

      super receptík, zavařovala jsem poprvé a řekla bych že na jedničku!! super rychlé a chutné, díky za inspiraci!!! :-) :-) :-)

    • Adriana Gyuriová
      Adriana Gyuriová | 22. 8. 2006 18:26

      Ďakujem za recept. Skúsila som aj s korením, aj s ananásovým džúsom. V obidvoch prípadoch s úspechom.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 6. 9. 2005 12:29

      Nebo místo koření dáváme pár kapek ananasové tresti.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Kompoty
    Zdravě i chutně Ovoce Svačina Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hřebíček Ocet Skořice Tykev Vanilkový lusk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dvoubarevné jablkové řezy

    Dvoubarevné jablkové řezy

    Těstoviny s kuřetem a špenátem

    Těstoviny s kuřetem a špenátem

    Kokosová roláda jednoduše

    Kokosová roláda jednoduše

    Nejjednodušší panenka

    Nejjednodušší panenka

    Kuřecí oběd

    Kuřecí oběd

    Dýňová bábovka - dvoubarevná

    Dýňová bábovka - dvoubarevná

    Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

    Česnekovo-houbové maso zapečené s…

    Pečené plněné papriky III.

    Pečené plněné papriky III.

    Univerzální fíková barbecue marináda

    Univerzální fíková barbecue marináda

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    92
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    26
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Tyčinky se schwarzwaldskou šunkou
    Tyčinky se schwarzwaldskou šunkou
    Tyčinky z ořechů
    Tyčinky z ořechů
    Tyčky k čaji M.D. Rettigové
    Tyčky k čaji M.D. Rettigové
    Tymiánové hovězí se zeleninou
    Tymiánové hovězí se zeleninou
    Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
    Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
    Tymiánové plátky se žampiony
    Tymiánové plátky se žampiony
    • Recepty.cz
    • Tykvový kompot
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí