Kynuté ovocné knedlíky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné hladké těsto. Necháme asi půl hodiny kynout.
2
Poté těsto rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a děláme kulaté knedlíky.
3
Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Máslo Mléko Ovoce Sůl Tvrdý tvaroh Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pro barboru
    Pro barboru |

    26. 11. 2016 10:32

    I v anglii jsou ceske obchody mouku kupuji ceskou porad... ;-)

  • Patrick
    Patrick |

    7. 6. 2016 16:08

    Na kolik je to porcí??? :-D :-D :-D :-D :-D :-$ :'( :'(

  • Linda
    Linda |

    16. 3. 2016 14:35

    ja dnes podruhe tak snad to dopadne :)

  • lenča
    lenča |

    23. 1. 2016 11:33

    si asi nikdy nevařila co?

  • Lenča
    Lenča |

    23. 1. 2016 11:31

    300g mouky na 2 dl mléka? to asi ne, těsto bude řídký a lepkavý, mouky musí být více :-D

  • Janina
    Janina |

    15. 1. 2016 12:01

    ahoj s těstem se mi pracovalo moc dobře a jsou výborný :-) musela jsem přidat mouku, tak jsem přidala polohrubou, ale výborný a jednoduchý ;-)

  • Emil Gregorica
    Emil Gregorica |

    30. 7. 2015 11:00

    Bydlím ve Svédsku - dobrá alternativa je "LIDL" - tam je více druhu tvarohu - já pouzívam na posypku prazenou strouhanku s cukrem , poliju máslem a co se týce mouky krupice je skoro vsude a ve Svédsku máme idealmjol. Co se týce knedlíku cech neháse flintu do zita ale experimentuje - dobrou chut

  • Violet
    Violet |

    30. 5. 2015 10:56

    Hrůza. Těsto je řídké. Nikdy víc.

  • RS
    RS |

    17. 11. 2014 10:39

    Mně jich vyšlo 28. Jen nevím jak dlouho by se měly vařit. Vychází mi to asi tak na pět až šest minut, podle velikosti.

  • R.D.
    R.D. |

    18. 10. 2014 16:50

    Kolik vyjde těch knedlíku.._?? :-)

  • R.D.
    R.D. |

    18. 10. 2014 16:50

    Kolik vyjde těch knedlíku.._?? :-)

  • Handulea
    Handulea |

    15. 8. 2014 13:51

    Za mě tedy absolutně nesedí množství mouky, já tedy nevím, ale těsto bylo velmi řídké, musela jsem dát o hodně mouky navíc...pak tedy se celkem povedly, ale top recept to tedy není, je mi líto

  • René
    René |

    9. 8. 2014 17:59

    Nenechám dopustit na sušené droždí. Obvykle v tom sáčku je na půl kila mouky. A pak nemusíte dělat kvásek. Třeba houskové půl kila hrubé vsypte sušené droždí jedno vajíčko 1 nakrájená houska nebo rohlík a trochu vlažné vody nebo sodovky. Zpracujte rukama a válejte a pak hodinu kynout a máte nadýchané knedlíky. A skoro zadarmo. :-)

  • Katu
    Katu |

    4. 8. 2014 16:48

    Hrůza! Vůbec toto těsto nezkoušejte.

  • L
    L |

    1. 8. 2014 09:41

    V případě tohohle kynutí se přece jedná jen o kynutí kvásku :) Těsto samotné se má nechat vykynout po přidání zbylých ingrediencí. Když nenecháte vykynout kvásek, nevykyne těsto :D

  • IVANA
    IVANA |

    30. 7. 2014 14:24

    p, Jarčo , pořádně si to přečtěte a pak něco pište pani tam má napsano že se těsto musí zpracovat ;-)

  • Jarča
    Jarča |

    29. 7. 2014 17:33

    Ten postup je divný,je tam napsáno-Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.Takže bez spracování to mám dát vykynout?Divný to by snad ani nevykynulo když by se těsto nezpracovalo né?Až potom až když je to po prvé vykynuté a dají se tam i ty další ingredience se to má dát teprv spracovat,divný.

  • Martin
    Martin |

    12. 7. 2014 15:58

    Zdravim,moc děkuji za recept zrovna mi to kyne a věřim, že budou skvělé,dělám je poprvé.Děkuji :-)

  • Markéta
    Markéta |

    19. 6. 2014 14:28

    Nejhorší těsto,ktere jsem kdy viděla a dělala...děs běs!!!!""" :-X

  • Jája
    Jája |

    13. 8. 2013 11:04

    :-D <3 Asi takhle. Recept je úplně normální jako všude jinde záleží hlavně na droždí, aby to hezky vyynullo. Jinak zkuste radši polohrubou, tak jak babičky.

  • blanka
    blanka |

    4. 8. 2013 06:00

    Dekuji vyzkousela jsem a jsou vyborny.Diky za 1 :-)

  • Lenka
    Lenka |

    5. 6. 2013 12:29

    dělám je už asi po 4 a vždycky se povedou a jsou vynikající !!! :-* :-) super recept díky:-))) za mě hodnocení 1 <3

  • JIRKA
    JIRKA |

    10. 5. 2013 18:51

    JÁ NIKDY NEVAŘIL KNEDLÍKY AŽ DNES A MUSÍM NAPSAT ŽE JSOU SUPER A I CHUTNAJ . :-) DÍKY . JIRKA

  • Klára
    Klára |

    29. 3. 2013 13:06

    První jsem myslela, že s toho těsta zešedivím, ale nakonec jsem musela přidat víc mouky a dopadli skvěle :-) děkuji za recept :)

  • Janies
    Janies |

    9. 3. 2013 12:35

    Špatné těsto. Chuťově dobré, ale špatná konzistence. Doba vaření minimálně 8 minut, v polovině obracet a po vytažení a propíchání nejlépe něčím máznout, aby se nelepily.

  • kajulac
    kajulac |

    24. 10. 2012 15:00

    lehoučké a hned vykynulo, parádaaaa, děkuji za tento recept :) jsou výborné :-)

  • Jampi
    Jampi |

    18. 8. 2012 11:33

    Knedlíky jsou výborné a vaří se asi pět minut. Vždycky jeden radši vytáhnu a roztrhnu, tak se pozná nejlíp že už jsou.

  • jala
    jala |

    22. 6. 2012 21:21

    Tento recept mám osvědčený a knedlíky jsou výborné, ať je vařím na páře nebo ve vodě. Dobrou chuť. 8-) Asi máš velké nároky. :-S

  • roberto
    roberto |

    14. 11. 2011 14:42

    ahoj co je to za knedliky kdyz se vari ve vode nemeli by se delat na pare?urcite budou lepsi hezci a lahodnejsi a to delam jako řeznik

  • LuckyDi
    LuckyDi |

    17. 9. 2011 23:14

    Je mi líto, ale tento recept nedoporučuji. Knedlíky chutnaly tak nějak podivně a musela jsem experimentovat s dobou vaření. :-(

  • kuree13
    kuree13 |

    18. 8. 2011 13:14

    potřebovala jsem si osvěžit vaření knedlíků, recept je super, já ale místo vejce a oleje dávám pořádné dvě lžíce majonézy - to je vlastně šlehané vejce s olejem.Na kynutí používám Tuperware misku, ale dá se použít každá plastová s těsnící pokličkou. Přidá se jen kvásek, mouka s majonézou ,solí a smíchá se těsto trošku vlhčí - aspoň já jeje tak mám ráda.Pak se vloží do mísy s horkou vodou a počkáme, až se mísa sama puknutím pootevře - pak promíchám a nechám kynout podle času i 3x. Toto těsto používám i na kynuté "Honzovy" buchty :-) :-) :-) :-) :-) A pro lidi, kterým se nevede - musíte si prostě věřit a přidat hodně lásky -každá mouka jinak saje, každý cukr jinak sladí - nebojte se experimentovat :-*

  • Zuzka
    Zuzka |

    30. 7. 2011 11:18

    Tyto knedlíky mi ždycky moc chutnaly. Nemám ráda ty, které se nechávají kynout v páře. Při přípravě se s těstem hůř pracuje, ale při dostatečném 'zamoučňování' se s těstem pracuje fine. Doporučuji, jsou výtečné. :-)

  • TOM
    TOM |

    24. 7. 2011 11:52

    Hrozný recep. Autor by si to měl zkusit namíchat těsto dle předpisu, a trošku ho opravit. Chuťově taky nic moc. Nedoporučuji.

  • janča
    janča |

    21. 7. 2011 21:00

    a jak je dlouho vaříš

  • janča
    janča |

    21. 7. 2011 20:59

    :-D

  • jiří
    jiří |

    18. 7. 2011 11:46

    nechám kynout těsto 0,5 h , v teple, lehce nahřátá trouba ale už vypnutá trouba, těsto nakyne, je však příliš tekuté a měkké. Co dělám blbě ?

  • Ivetka_F.
    Ivetka_F. |

    30. 6. 2011 10:59

    Kdyby jedl přítel teplý ovoce, tak by ty meruňkový chutnaly i jemu..plnila jsem je čokoládovo-oříškovým krémem..a super!:) Můžu se vdávat :-D

  • Nikina
    Nikina |

    21. 6. 2011 12:43

    je to dobré čau ;-) ;-) O:-) O:-) :-) :-) :-P :-P :-[ :-[ :-\ :-\ :-D :-D

  • Long
    Long |

    12. 6. 2011 14:55

    Začali jsme jahodama, pak přijdou merunky, švestky... . Nejradši je máme s jogurtem a cukrem.

  • jirka vyzdus
    jirka vyzdus |

    19. 2. 2011 22:10

    Ziju v USA a snad se to povede ale kdyz vidim walmart tak ten je vsade . snad sahnu dobre. boze jak me chybi ceska kuchyn :( .. diky za typ !!

  • Lucie Kadlecová
    Lucie Kadlecová |

    24. 9. 2010 10:21

    Ahoj díky za recept knedlíky jsou výborné!!! díky za recept Lucie K.

  • Slavka Macl
    Slavka Macl |

    4. 7. 2010 23:50

    Zapomnela jsem dodat, ze bydlim v Canade a koupila jsem mouku v Walmart obchode.

  • Slavka Macl
    Slavka Macl |

    4. 7. 2010 23:25

    Lide co ziji v zahranici chci upozornit, ze je k dostani trosku hrubsi mouka od firmy "ROBIN HOOD" nazvana INSTANT (rikaji pro lehci michani bez zmolku.)

  • Martina Šnaidaufová
    Martina Šnaidaufová |

    23. 1. 2010 13:21

    Super knedlíky....

  • pavlinka
    pavlinka |

    28. 3. 2008 13:48

    ahojky taky ziju v zahranici vsechno zvladam z hladke mouky jen o trosku vic a nekdy je to mozna i lepsi ,nadychanejsi a tvaroh nahrazuju italskym syrem ricotta

  • Smif Trocky
    Smif Trocky |

    10. 2. 2008 05:40

    Parada, delal jsem knedliky prvne v zivote a byly naprosto paradni. Zvladnul jsem je na jedna a vsem moc chutnaly. Jen mala rada pro lidi kteri je budou tak jako ja delat na Zelandu. Hrubou mouku, ktera neni k dostani lze nahradit hladkou + pridat neco malo navic (cca 100g) a drozdi 2,5 sacku Dry 8g jako tvaroh na posypani se da pouzit Qwark-soft cheese ;o)

  • Marketa
    Marketa |

    8. 6. 2007 23:54

    Ifco, problem ovsem je, ze v zahranici vetsinou nemaji ani tvaroh :)

  • Lenka
    Lenka |

    6. 6. 2007 17:21

    Neda mi to pochlubim se. jelikoz ziji v Anglii, spousta veci mi tu chybi. Treba hruba mouka, nebo mi alespon tvrdi, ze nevedi, co myslim. No, ale jelikoz kdyz dostanu na neco chut, tak to musim mit, zvladla jsem knedliky i z jemne. A ty jsou. Nadychane a cerstve jahody. No jako doma:-) Recept je dobry, jen te jemne mouky se tam musi dat vic. Asi jen o sto gramu:-)

  • Lenka
    Lenka |

    6. 6. 2007 17:21

    Neda mi to pochlubim se. jelikoz ziji v Anglii, spousta veci mi tu chybi. Treba hruba mouka, nebo mi alespon tvrdi, ze nevedi, co myslim. No, ale jelikoz kdyz dostanu na neco chut, tak to musim mit, zvladla jsem knedliky i z jemne. A ty jsou. Nadychane a cerstve jahody. No jako doma:-) Recept je dobry, jen te jemne mouky se tam musi dat vic. Asi jen o sto gramu:-)

  • Jitka Malinova
    Jitka Malinova |

    25. 4. 2007 12:57

    Barboro, nebo zkuste uvařit prázdné knedlíky - je to rychlejší. Ovoce ( třeba i směs ) rozpusťte v kastrolku spolu s máslem a cukrem. Horkým ovocem už pak jen přelijete roztržený knedlík na talíři.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    25. 4. 2007 12:29

    Dělám to i z mraženeho ovoce /neteče/. Zkuste místo tvatohu opražit na sucho strouhanku, pak ji oslaďte cukrem i vanilkovým a polijte máslem.

  • ELA
    ELA |

    25. 4. 2007 12:28

    Barboro, naopak, nechte je zmrzlé, rozmrazené by nedržely při balení do těsta tvar!

  • Barbora
    Barbora |

    25. 4. 2007 12:16

    Chtěla bych uvařit ovocné knedlíky, nevíte jak je to s mraženým ovocem ? Má se nejdřív rozmrazit ?Díky.

  • was
    was |

    27. 3. 2006 22:16

    Holky. Přítelkyně dnes dělala poprvé v životě knedlíky podle knižní kuchařky z kila mouky :-) Byly úplně úžasný a nadýchaný jako blázen. Neodpustil jsem si a kocmrdoval kolem a tak vím, že jsme to vařili (vidíte jak jsem se nenápadně přidal :-) 8 až 10 minut. A nejhlavnější je vypuštění té páry - viz příspěvek MV z 22.4.2005 - jinak se zdrcnou a jsou svraštěný a gumový (stalo se nám to u dvou)Kynutí zdarPS: ze "skronmého" receptu máme 28 knedlíku jako dlaň, takže je na týden o jídlo vystaráno

  • michaela rodriguezova
    michaela rodriguezova |

    24. 2. 2006 11:43

    mohla bych misto drozdi dat prasek do peciva? Ve Spanelsku kde ziji se klasicke drozdi neda sehnat predem dekuji

  • ifča
    ifča |

    7. 7. 2005 11:42

    pro Gabrielu Prejzovou (z 20.10.2005) a pro další přátele dobrého jídla, žijící v zahraničí, kde nemají hrubou ani polohrubou mouku: Můžete vyzkoušet recept z této Kuchařky on-line na "Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta", a to zde: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNJQJNCQL&id_kategorie=JNLNISD5 , přičemž pokud žijete mimo ČR delší dobu, pak jen pro informaci: v popisu uvedená dětská krupice (též krupička) je snad jen o maličko jemnější krupice, ze které se vaří (dětská) krupicová kaše ;-)

  • ifča
    ifča |

    7. 7. 2005 09:30

    Nejen pro Alenu (z 22.4.2005): Nadýchanost se zaručeně dostaví užitím těsta podle receptu "Ovocné knedlíky z tvarohového těsta" (knedlíčky se vznesou na obláčky) z této kuchařky, zde: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPJQOOC5&id_kategorie=JNLNISD5 . Jinak s Milou Veselou nelze než souhlasit, ale rovněž s Abies Albou. Chce si to jen vyzkoušet a najít si tak svůj oblíbený a po sléze i osvědčený recept ;-)

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    23. 4. 2005 08:51

    Taky máme raději knedlíky vařené v páře a pokud se vaří ve velkém kastrólu na pařáčku, tak to zdlouhavé není! Navíc nejsou takové jako "oslizlé" :-). Mám sice u receptu napsáno vařit v páře 16 minut, ale vařím je podstatně kratší dobu, asi 10 minut. Samozřejmě taky záleží na velikosti knedlíků.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    22. 4. 2005 19:57

    Pro Alenu: zkuste do těsta nedávat vejce ! Mám lety prověřený recept, bohužel je to tzv. od oka, takže bez váhy. Jen hrubá mouka, sůl, trochu cukru a vlažného mléka. Kvasnice používám instatntí. Těsto je po zadělání docela tuhé, aby se knedlíky dobře dělali, ale po uvažení jsou jako pírko. Důležité je kromě kynutí také vaření. Vkládat do vařící vařící vody a pak ihned přikrýt a pod pokličku nekoukat. Velké knedlíkym např. s celou meruňkou stačí vařit cca 8 minut. Pak rychle vybrat po jenom knedlíku z vody rychle natrhnout, aby vyšla párat, pokličku nechat na hrnci do odebrání dalšího knedlíku. Pracovat rychle, aby se knedlíky nezdrcly.

  • Alena
    Alena |

    22. 4. 2005 16:42

    Dík Ivaně za tip, asi to vyzkouším. Mám ty knedlíky vždycky dost tvrdé, ale nepřestávám to zkoušet. Babička říká, že mám určitě moc husté těsto, ale vždy to dělám přesně podle receptu a je to skoro stejné, prostě nadýchanost se nedostaví, i když mi to těsto kynulo.

  • Ivana
    Ivana |

    7. 2. 2005 10:01

    Na kynuté knedlíky používám už léta polotovar od Vitany "České buchty" v prášku. Když je připravuju podle návodu, tak se mi absolutně vždy povedou. Z jedné dávky je tak 20 velkých knedlíků. Do těsta zabalím ovoce, nechám trochu vykynout, pak je vhazuju rovnou do vařící vody, povařím max. 5 minut, vylovím, ihned propíchnu vidličkou, pomastím. . Z jedné dávky je tak 20 velkých knedlíků. V páře je nedělám, je to zdlouhavé, vylovené z vody jsou stejně dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 2. 2005 20:33

    Martino, najdi si "plněné kynuté knedlíky", ja je dělám v páře, tak jak to tam popisuji. Jsou výborné.JanA H.Ať se podaří.

  • Martina
    Martina |

    3. 2. 2005 20:02

    já jsem začátečník, nesmějte se mi, ale jak dlouho se vaří a jak poznám že už jsou hotové :o))) děkuji za odpověď

  • Anonym
    Anonym |

    18. 11. 2004 15:46

    Já mám vyzkoušené kynuté knedlíky i z polohrubé nebo hladké mouky a vždy se mi povedly. Spíš je to v kvasnicích (pokud to nekyne - dám mísu s těstem do postele a přikryju peřinou). Dobré je také předem lehce ohřát mouku (např. v mikrovlnce) tak, aby byla vlažná.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2004 14:48

    Ty knedlíky vůbec nechtějí kynout a nedají se vůbec jíst

  • Stupid
    Stupid |

    21. 10. 2004 22:42

    Takže proto Němci a Švýcaři neumějí české knedlíky? Protože nemají mouku!? Jak prozaické. Bez hrubé mouky to asi nepůjde. Smíchat hladkou mouku a krupici? České pivo také vyrábíte smícháním Rumu a vína? :-)))

  • Gabriela Prejzova
    Gabriela Prejzova |

    20. 10. 2004 17:19

    Bydlim ve Svycarsku, a tady neni hruba mouka,je mozno krupici s hladkou moukou spojit?Nebo mate jinou nahradu?Dekuji

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2004 05:40

    dobry

Abecední seznam: