Kynuté makové buchty

moje hodnocení: 0

3.2

hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 25 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 30
      g droždí
    • 50
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo +150g na potření
    • 3
      ks žloutky
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      ml tuzemák
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň
    • 400
      ml mléko polotučné
    • 200
      g mák mletý
    • 70
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zahřejte 1/2 mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mezitím utřete do pěny máslo se žloutky, oběma cukry, kůrou z citronu, solí. Postupně přidávejte teplé mléko a mouku. Těsto hněťte, dokud se nezačne odlepovat od krajů mísy. Posypejte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte minimálně 60 minut kynout.
3
Připravte náplň. Za stálého míchání přiveďte k varu mléko s mákem, cukrem a máslem, stáhněte teplotu a míchejte do zhoustnutí. Odstavte a nechte vychladnout.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo

4
Máslem vymažte pekáček. Těsto na pomoučněném vále rozválejte a rozkrájejte na čtverce. Rozdělte na ně náplň, zabalte je do kuliček. Jednu buchtu po druhé vkládejte do pekáče a každou potřete rozpuštěným máslem smíchaným s tuzemákem. Zbytek másla odložte.
5
Buchty pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C, asi 45 minut; průběžně potírejte. Po vystydnutí je sypejte cukrem.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.