• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Karamelový krém
    Napište svůj komentář k receptu

    Karamelový krém

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 70 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Karamelový krém
    Karamelový krém
    Karamelový krém
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na karamel:
      • 200
        g cukr krystal nebo krupicový
    • Na krém:
      • 1
        ks vanilkový lusk
      • 4
        ks vejce
      • 3
        lžíce cukr krupice
      • 100
        ml smetana ke šlehání (nejlépe se 40 % tuku)
      • 500
        ml mléko plnotučné

    Postup přípravy receptu

    1
    1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr bez míchání rozpustit. Přibližně za 5 minut vznikne cukrový sirup. Případné zbytky cukru dobře rozmíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, až bude karamel tmavý.
    2
    2. Pánev opatrně sejměte z ohně a horký karamel rozlijte do zapékacích mističek položených na plechu s vyšším okrajem naplněným studenou vodou asi do poloviny výšky mističek. Díky tomu karamel rychleji ztuhne.
    3
    3. Troubu předehřejte na 170 °C. Vanilkový lusk rozřízněte, zrníčka pečlivě vyškrábněte a smíchejte s cukrem. Vejce vyšlehejte v misce s cukrem a vanilkou do světlé pěny. Mléko a smetanu se zbytkem vanilkového lusku zahřejte v hrnci téměř k bodu varu, přeceďte do misky s vaječnou pěnou a rozmíchejte na hladký krém. Případné žmolky přeceďte. Krém rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek na plechu, z něhož jste předtím slili studenou vodu.
    4
    4. Mističky opět do poloviny zalijte vodou, tentokrát horkou (je lepší udělat to, až když je plech v troubě). Flan pečte asi 20 minut, až je jeho povrch na dotek pružný. Po vychladnutí nechte nejlépe přes noc v ledničce. Před podáváním objeďte okraje dezertu ve formičce nožem namočeným v horké vodě a zapečený krém vyklopte na talířek.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Karamelový krém s kdoulovým kompotem

    Karamelový krém s kdoulovým kompotem

    Karamelový dort

    Karamelový dort

    Karamelový flan

    Karamelový flan

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • aladam
      aladam | 4. 11. 2013 16:31

      :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • Lenka
      Lenka | 7. 9. 2013 12:02

      Tedy bez urážky.. asi to podobné bude.. už v principu a základu receptu...podobné asi jako se "podobá" Vaše fotka fotce tohoto receptu.. asi je to podobnější tomuto, než třeba svíčkové... to je jasné.

    • Lenka
      Lenka | 7. 9. 2013 11:50

      Doporučuji, nikdy jsem tento typ dezertu nezkoušela, podle receptu se bezvadně povedl napoprvé. Kdo by chtěl šetřit na surovinách, raděj ať zvolí jiný zákusek a toto nechá na jindy.. já jsem byla akorát nucena použít místo mističek jednu větší zapékací..a problém to nebyl.

    • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 15:32

      Já bych řekl, že bude velký rozdíl v chuti - smetana versus obyčejné mléko a také vanilkový lusk - ten udělá opravdu hodně. Ingredience nejsou stejné...

    • Simča S.
      Simča S. | 25. 7. 2012 13:56

      No v podstatě mi to připadá stejné, jako můj recept na Krem karamel (http://www.recepty.cz/recept/krem-karamel-z-bulharske-kuchyne-17782)... Jen že já to dělám v jednom kastrůlku a tady se to "naporcuje" před pečením do mističek....

    • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 12:38

      Díky, opraveno...

    • Royal Strings
      Royal Strings | 25. 7. 2012 11:44

      neche se mi počítat 500 lžic mléka

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukr krystal Mléko plnotučné Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kapr po břeclavsku

    Kapr po břeclavsku

    Rajská polévka se zakysanou smetanou

    Rajská polévka se zakysanou smetanou

    Křehký rebarborový koláč

    Křehký rebarborový koláč

    Makový závin III.

    Makový závin III.

    Gulášová polévka po anglicku

    Gulášová polévka po anglicku

    Olivová pomazánka

    Olivová pomazánka

    Slaninová vinná klobása na pivu

    Slaninová vinná klobása na pivu

    Česnekové řízky v těstíčku

    Česnekové řízky v těstíčku

    Melounový nanuk

    Melounový nanuk

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    34
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Dáma.cz Jak zhubnout povánoční kila: Odbornice radí odlehčený jídelníček na leden

    Jak zhubnout povánoční kila: Odbornice radí odlehčený jídelníček na leden

    Ženy.cz Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Karamelový flan
    Karamelový flan
    Karamelový koláč
    Karamelový koláč
    Karamelový koláč s ovocem
    Karamelový koláč s ovocem
    Karamelový krém s kdoulovým kompotem
    Karamelový krém s kdoulovým kompotem
    Karbanátek z quinoy
    Karbanátek z quinoy
    Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
    Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
    • Recepty.cz
    • Karamelový krém
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí