Špenátové lasagne

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g lazaně
    • 600
      g mražený špenát
    • 600
      g mleté maso
    • 2
      ks rajský protlak Takové to krabicové balení á 200 ml
    • 3
      cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g smetanový sýr Používám 2 smetanové pomazánky TESCO a je to super
    • 0,5
      l mléko
    • 250
      g sýr
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • provensálské bylinky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
2
<BR>Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou.<BR>Špenát: uvaříme podle návodu.<BR><BR>Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu - cca 2 lžíce, lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku.. atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
3
<BR>Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4-6 lidiček. V některých rodinách i víc.<BR><BR>PS: tento recept mám z jedné US stránky a nemohu si ho vynachválit.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    25. 10. 2015 19:04

    Supeer! Já jsem přidala rovnou už ochucená loupaná rajčata s bazalkou a bylo to skvělý :-) http://www.valfrutta.cz/produkty

  • Veronika
    Veronika |

    27. 10. 2012 15:13

    Nebylo to špatné. Dokonce i můj vybíravý a skeptický muž vůči internetovým receptům to pochválil a svolil, že to můžu zařadit do jídelníčku.. ;)

  • indianek
    indianek |

    3. 2. 2011 19:38

    Take je chutne vlozit mezi lazane misto jedne vrstvy masa, silnejsi platek sunky.

  • Sofiee
    Sofiee |

    3. 2. 2011 16:17

    Jak už bylo napsáno, syté a dlouho vydrží. Chutnají výborně :) U mě za jedna a přidávám foto..

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    19. 6. 2009 13:43

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    19. 6. 2009 13:43

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  • Petra Leblova
    Petra Leblova |

    9. 6. 2009 12:24

    Jakožto začátečník mohu říci, že to jde zvládnout levou zadní. Recept je to naprosto výrborný, všem to moc chutnalo, jen se musím naučit správně okořenit. Místo rajčatových protlaků jsem dala hotovou boloňskou omáčku od Maggi a hodně sýru a bylo to doopravdy výborné! Vřele doporučuji a už se těším, jak si zase pochutnáme!

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    28. 5. 2009 10:41

    Tak dnes se na ně chystám a hned sem pak vlítnu a ohodnotím:-)

  • kiwicek
    kiwicek |

    17. 2. 2008 13:40

    Děláme klasické lasagne, tak jsem chtěl trošku změnu, takže jsme vyzkoušeli tyto se špenátem a můžu říct, že jsme si všichni moc pochutnali.Mohu doporučit.Trošku jsem to jen pozměnila, vynechala mleté maso(moc ho nemusím) a byla to také mňamka.

  • Dani
    Dani |

    3. 8. 2007 14:43

    my jsme do mléka dali rozpustit Smetanito a bylo to výborné. opravdu skvělý recept :)

  • Pavlína
    Pavlína |

    27. 7. 2007 12:52

    Podotýkám, že lasagne jsem dělala úplně poprvé.Vybrala jsem si tento recept a nelituji, ale...té náplně, tedy masové omáčky a bešamelu se mi zdá na množství lasagní málo.Snad to tak má být, ale já příště přidám.

  • Katka J.
    Katka J. |

    9. 6. 2007 11:27

    pro Sísu: Lasagne se nevaří, ale doporučuji je před kladením do zapékací misky opláchnout teplou vodou

  • Veronika
    Veronika |

    17. 5. 2007 08:48

    Tyhle lasagne byly výborné, než se to šoupne do trouby, tak příprava trvá asi půl hodky, ale výsledek stojí za to....DOPORUČUJI, jsou moc dobré....

  • ptaczek
    ptaczek |

    27. 10. 2006 18:54

    Lasagne se predem nevari, kladou se do misy v surovem (tvrdem) stavu a veskerou alchymii udela trouba ;)

  • Sísa
    Sísa |

    31. 3. 2006 12:06

    Lasagne se předem uvaří nebo ne?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 11. 2005 13:36

    Syry majú rôzne množstvo tuku, tie najtučnejšie sú označené ako smotanové, používa sa pri ich výrobe smotana. Ak máte napísané použiť smotanový syr, hľadajte na nálepke vysokú tučnosť taveného syra, ale obyčajne je to tam napísané, že je smotanový, aspoň u nás je.

  • Traxina
    Traxina |

    2. 11. 2005 11:21

    Bohužel u nás nemáme Tesco - čím mohu nahradit? Smetanový sýr má znamenat tavený?

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2005 14:09

    Prosím, co je smetanový sýr??