• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Špenátové holandské koule
    Napište svůj komentář k receptu

    Špenátové holandské koule

    autor: Jana Hamalova
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Špenátové holandské koule
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        balíček špenátový protlak - mražený se smetanou
      • 1
        ks cibule
      • 2
        stroužek česnek
      • 300
        g cihla
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • slunečnicový olej
    • Trojobal
      • 80
        g hladká mouka
      • 2
        ks vejce
      • 80
        g strouhanka
    • Tatarská omáčka
      • 3
        lžíce majonéza
      • 2
        lžička mléko na zředění
      • 1
        stroužek česnek
      • 1
        lžíce petrželka

    Postup přípravy receptu

    1
    Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
    2
    Podáváme s brambory a tatarkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Holandské řízky

    Holandské řízky

    Holandské řízky - smetanové

    Holandské řízky - smetanové

    Holandské řízky s nivou

    Holandské řízky s nivou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Hrma
      Hrma | 21. 8. 2014 17:39

      "přidáme nahrubo strouhanou cihlu" - u souseda na zahradě jsem jednu našel, ale zajímalo by mě, jak se vám podařila nastrouhat? :-)

    • jafin@seznam.cz
      jafin@seznam.cz | 23. 5. 2013 19:47

      Milé kuchařky, nevím,kde jsem udělala chybu,ale strašně špatně se mi to obalovalo,pak se mi to na pánvi téměř rozteklo,ale chuťově to bylo vynikající.Zůstalo mi ještě šest karbanáítků,tak jsem je dala do ledničky a zítra je ještě jednou obalím a použiji jinou pánev.Třeba to dopadne lépe..o))))Jinak u mě velká 1 za skvělou chuť. ;-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 9. 12. 2009 18:28

      Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

    • michal jakouš
      michal jakouš | 9. 12. 2009 13:41

      VÝBORNÉ JEN JSEM MUSEL DÁT VÍCE MOUKY DO JÍŠKY PONĚVADŽ TO BYLO MOC TEKUTÉ

    • Věrka Růžičková
      Věrka Růžičková | 9. 4. 2008 11:37

      To, že se při smažení nafouknou a pak zase vyfouknou, neboli jako splasknou, to dělá sýr. Kdo zná sýrové smažené količky, tam se to taky tak děje a tam se dává jen sýr. On teplem nabyde a jak chladne, tak se zmenší. Věrka.

    • Věrka Růžičková
      Věrka Růžičková | 8. 4. 2008 14:52

      Jani moc ti fandím, je to dobré. Věrka.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 08:32

      Já jsem neměla dost odvahy vyrobit koule, tak jsem z toho uňahňala tvar karbanátků a nemělo to chybu. Nevytekly, chuťově byly vynikající, i manžel masožrout je pochválil a to je co říct:-))) Určitě jsem je nedělala naposled.

    • Dagmar
      Dagmar | 8. 8. 2006 09:10

      Děkuji děvčata za vaše odpovědi. Je to děsně prima, když jste vášnivá kuchařka a můžete to s někým konzultovat. Manžel také vaří, ale probrat to s ženskou je lepší. Teď jedu na dovču, ale až se vrátím, tak se do toho pustím a budu zkouše. Jak mi psala Jani, to jsem vše udělala, zahustila, dala dost sýra, nechala ztuhnout.No uvidíme. Mějte se fajn, vařte a v září se ozvu.

    • Kajka
      Kajka | 3. 8. 2006 21:24

      Dášo, měla jsem stejný problém, koule se mi nafoukly a praskly a skoro všechno mi vyteko. l Smažila jsem zprudka ve friťáku jako paní Jana H. Také netuším čím to tedy může být, ale zkoušet budu určitě dál, protože chuť byla výborná. A souhlasím s Vámi , že recepty Jany H. jsou moc dobré, dnes jsem dělala podle ní uzené se sosíkem a bylo to vynikající. Když se Vám ty koule příště podaří, dejte vědět. Třeba na něco přijdete.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 3. 8. 2006 20:40

      Omlouvámse za překlepy..:o))

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 3. 8. 2006 20:38

      Dagmar,já si jen myslím,že ten špenát by měl být dostatečně hudśtý(zasmažený)a s minimem tekutin.Dělala jsem tyto kuličky dvajrát a moc nám chutnalo a nic nevyteklo.Možná je to jen tím,že špenát byl řidší a navíc opravdu dodržet množství sýru a nechat vychladnout.Zkuste třeba ledničku-třeba jen půl hodinky.Obalovala jsem pouze jesdnou a tvarově jsem měla spíše karbenátky než koule a myslím,že konečný výsledek jsem nijak nepokazila.Je to opravdu výtečné,když je křupavý obal a uvnitř skoro tekutá sýrovošpenátová směs.Zůstaly mi tři na druhý den a v práci si i nastudeno pochutnávali:o)

    • Dagmar
      Dagmar | 3. 8. 2006 11:07

      Jani děkuji za odpověď, na fotce jsou fakt super. Na chuť taky, to co z nich zbylo slupli děti rychle. No já se jen tak nevzdávám, zkusím to ještě s tou strouhankou, nebo budu přemýšlet, jak by to šlo jinak.Já měla moc pěkné koule, jak vysoustružené. Pak napíši, až zase vyzkouším. Vaše recepty jsou prima. Mějte se

    • Jana H.
      Jana H. | 2. 8. 2006 19:28

      Dášo, nevím čím by to bylo. Jiiž v předcházejícím příspěvku jsem se zmiňovala o tom,. zdali to není pomalým smažením. Já jsem je dělala ve friťáku docela zprudka a výsledek vidíte na foto. Mě vytekl opravdu jen trochu a jen jeden. Špenát musí být vychladlý a do to na hrubo nastrouhaná cihla.Moc ráda bych vám poradila, ale skutečně nevím jak. Ani strouhanku jsem nemusela přidávat. Opravdu nevím, ale mrzí mě, že se vám nepovedly. Jana H.

    • Dagmar
      Dagmar | 2. 8. 2006 07:13

      Tak jsem vyzkoušela na pohled velice lákavý recept.Všichni jsme se moc těšili, ale výsledek katastrofa.Troufám si říči (dle známých a dětí) že jsem velice zkušená a dobrá kuchařka,ale toto bylo fiasko.Koule jsem obalila raději třikrát, aby to drželo, rozpálila jsem olej (dostatečné množství) a smažila. Všechno zevnitř mi vyteklo do omastku, takže jsem servírovala obal. Jak je to možné? Můžete mi někdo nějak poradit? To přece není možné. Díky všem kdo mi napíše, komu se to povedlo.

    • Jana H.
      Jana H. | 6. 7. 2006 20:36

      Ahoj děvčata, to že vyfouknou je asi normální, tedy myslím si to.Nejsem chemik ani fyzik, ale myslím si ,že ten vzduch tam bude, tak asi tím. Mě vytekl jen nepatrně jen jeden. Nevím čím by to mohlo být, doufám, že nám pomůže nějaká zkušenější kuchařka. Možná že záleží na délce smažení, já fakt nevím, smažím docela zprudka, Ale jinak jsem ráda, že chutnají. Jana H.

    • jitka
      jitka | 5. 7. 2006 11:27

      Mně se to stalo taky,i při smažení na pánvi,i ve fritáku,čím to je netuším,obalovala jsem poctivě dvakrát.

    • Kajka
      Kajka | 30. 6. 2006 19:29

      Jsou naprosto úžasné, moc jsme si pochutnali. Ale já měla jeden problém.Některé ty koule se mi hrozně nafoukly , potom praskly a část hmoty vytekla. Stalo se to také někomu? Nevíte, proč tomu tak bylo? Ale jinak opravdu super receptík, budu dělat často. Díky

    • Marie Němcová
      Marie Němcová | 26. 6. 2006 10:00

      Tak jsem zkusila.Výborné!! Příjemná změna,která se v tomto horkém počasí určitě hodí.Zařadím do oblíbených receptů.

    • jitka
      jitka | 12. 6. 2006 17:46

      Dneska jsem dělala k obědu,zahustila jsem strouhankou,aby byla hmota tvarovatelná,bylo to výborné.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 7. 6. 2006 12:37

      Trošku problém to byl,ale ne tak,aby se nedal řešit.Já jsem z toho měla tvarově spíše karbenátky,ale opravdu móóc dobré..:o))

    • Marie Němcová
      Marie Němcová | 7. 6. 2006 10:45

      Moc mě to láká.Určitě t bude dobrůtka.Není problém s tím tvarováním do kouliček? Asi ten špenát zhustí ten sýr. Musím to vyzkoušet.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 1. 6. 2006 21:50

      Nebo říkám,že čučím jak žába v prachu..:o)))Je to svým způsobem opravdu zdravá závislost,Marsí..:o)))))))

    • Marsí
      Marsí | 1. 6. 2006 11:31

      Janko s tím kuchtěním po nocích jste stejný blázen jako já...ráno pak když jdu do práce čučím jak žaba z kyšky...:o)))

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 31. 5. 2006 18:02

      Ještě jsem zapomněla napsat,že mám doma masožrouty,tak jsem do základu na špenát přidala k cibulce tři plátky domácího uzeného bůčku pokrájeného na malé kousíčky a myslím,že to výslednou chuť nezkazilo..:o)

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 31. 5. 2006 17:59

      No,byli jsme na partičku kulečníčku a došli ve 22:00.Jenomže já předtím neprozřetelně nadhodila receptík na tyhle kuličky a hned na to jsem slíbila,že ještě ten den je udělám.No a pak jsem vařila a smažila do 23:00.Jenomže mě to doopravdy nevadí a to mlaskání a chvála stála za to!..:o)))

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 31. 5. 2006 11:08

      Tedy, Jano K., klobouk dolů. Vařit v noci - to si neumím představit:-) Mně padá hlava už po 8 večerní:-)))) Jinak recept se mi taky moc líbí ( i na fotce), brzy zkusím. Recepty Jany H. patří k osvědčeným:-)

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 31. 5. 2006 08:32

      Ještě včera v noci jsem je vyrobila-jsou opravdu vynikající,dnes jsem ochutnala nastudeno a jen mohu říct,že lepší jsou teplé,čerstvě osmažené.jinak vynikající špenátový receptík a já dávám 1..:o))

    • Airan
      Airan | 29. 5. 2006 11:45

      Jani, dekuji za recept, vypada to moc dobre.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:44

      Jéé,špenátek,ten já můžu!..:o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cihla Hladká mouka Majonéza Mléko Petrželka Slunečnicový olej Špenátový protlak - mražený Strouhanka Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Losos s citronovou omáčkou

    Losos s citronovou omáčkou

    Klasické kremrole

    Klasické kremrole

    Karamelovo-ořechové řezy

    Karamelovo-ořechové řezy

    Bezinková šťáva II.

    Bezinková šťáva II.

    Malinový dort - hit všech oslav

    Malinový dort - hit všech oslav

    Květáková polévka + obalovaný květák

    Květáková polévka + obalovaný květák

    Špenátové brambory - příloha

    Špenátové brambory - příloha

    Vynikající těstovinový salát se špenátem

    Vynikající těstovinový salát se…

    Salát Caprese II

    Salát Caprese II

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Koláček z pohanky
    Koláček z pohanky
    34
    Tempura z časopisu F.O.O.D
    Tempura z časopisu F.O.O…
    31
    Cuketovo - masová směs
    Cuketovo - masová směs
    31
    Čočkový salát se zeleninou
    Čočkový salát se…
    29
    Svatomartinská husa
    Svatomartinská husa

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Špenátové balíčky
    Špenátové balíčky
    Špenátové brambory - příloha
    Špenátové brambory - příloha
    Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
    Špenátové halušky s krůtími kostkami a…
    špenátové hvězdy z listového těsta
    špenátové hvězdy z listového těsta
    Špenátové kuře (králík)
    Špenátové kuře (králík)
    Špenátové lasagne
    Špenátové lasagne
    • Recepty.cz
    • Špenátové holandské koule
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí