Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Halušky
    • 300
      g špenát
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička sůl
  • Omáčka
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      dl smetana
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g krůtí maso
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla.
2
Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.
3
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu.
4
Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody.
5
Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
6
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Krinďa
    Krinďa |

    11. 3. 2013 15:34

    Moc dobré...

  • Franceska Mendes
    Franceska Mendes |

    24. 11. 2011 16:46

    jeto strasne viborni chutnalasemto a strasne moc to mastylo dekuji za napat :-)) :-) ;-) 8-)

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    6. 9. 2006 08:39

    Určitě dobře a dejte hned vědět!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    5. 9. 2006 17:07

    Aleno, moc děkuju za všechny experimenty...chystám se zkusit slaný špenátový koláč, tak uvidím, jak dopadnu.

  • Lucka
    Lucka |

    14. 7. 2006 19:24

    skvělý!

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    5. 7. 2006 17:36

    Lidko, tak na záhoně už nemám ani lupen špenátu, ale poslední pokus myslím není k zahození. Původní verzi s vyšlehaným sněhem jsem ještě vyzkoušela s polovinou sáčku prášku do pečiva a jen nechala přejít varem, když halušky vyplavaly hned jsem je slila a propláchla, byly krásně nadýchané, na uvedené ingredience jsem použila jen 50 ml vody.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    4. 7. 2006 13:54

    Kamilo, klidně k tomu udělejte těstoviny.

  • Kamila
    Kamila |

    1. 7. 2006 18:27

    Se špenátovými haluškami jsem u rodiny moc neuspěla,ale omáčka s masem byla suprovní,přímo k ,,sežrání".Musím vymyslet jinou přílohu.Dík za skvělý recept.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 6. 2006 15:49

    Aleno, já se rozhodně zlobit nebudu :-).

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    8. 6. 2006 15:23

    I já ještě popřemýšlím, nic není tak dokonalé, aby to nemohlo být ještě dokonalejší.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 6. 2006 15:11

    Aleno, Vy jste "ďábel"! :-). Takhle rychle to zvládnout...Ale já slibuju, že ještě mozkově popracujua dovymyslím to...

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    8. 6. 2006 14:44

    Tak jsem zkusila versi s vyšlehaným sněhem, čerstvým špenátem (nechtěla jsem čekat až rozmrzne), očesala záhon, spařila, uvařila. Polovinu jsem vykrajovala lžičkou, ale pak mi došla trpělivost a vzala jsem druhou polovinu těsta přes síto na halušky. Nevím, moc nadýchané nebyly, ale jsou dobré. Tak mě napadá co přidat do mouky kypřící prášek? A v kombinaci s masovou směsí nemají chybu. Opravdu je to moc dobré, Lidko. Dávám 1! Špenát můžu na všechny způsoby.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 6. 2006 10:22

    Lidko, tak potom napište, jak jste dopadla:-)

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 6. 2006 10:18

    Dámy, ještě chci vyzkoušet, co by to udělalo, když bych tam nacpala (myšleno do halušek) dva žloutky a sníh z bílků - zdy by byly nadýchanější. Ale ještě jsem to nestihla.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 6. 2006 10:11

    Lidko,já mám díky takovým receptům poslintanou klávesnici.Zní to fantasticky...:o)

  • ELA
    ELA |

    8. 6. 2006 10:05

    jupííí, špenát, krůta, halušky!! :))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 6. 2006 09:55

    Přidávám se k všeobecnému jásotu:-))))))

  • Airan
    Airan |

    8. 6. 2006 09:51

    Lidko, i mne ten recept potesil:-)) Diky.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 6. 2006 09:48

    Jano, já si říkala, že špenátem Vás potěším:-). Lidka

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 6. 2006 09:41

    Tak to je přesně podle mého gusta..mňamka..o))