Špenátové kuře (králík)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso 2 porce = dvě stehna, 4 paličky...
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule menší
    • 200
      g listový špenát čerstvý nebo mražený
    • 2
      stroužek česnek nasekaný
    • 100
      ml vývar cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • gorgonzola nebo Niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát, přilijeme vývar a zvolna pod poklicí dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou, ke špenátu přilijeme smetanu, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr (cca 80-100 gramů), který necháme rozpustit a varem omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Pokud nám během přípravy omáčky maso zchladlo, dáme ho do ní ještě na chvíli prohřát.
2
Podáváme s těstovinami, rýží, špeclemi, gnocchi nebo bramborem a pokud chceme, můžeme na talíři přizdobit ještě trochou sýru.
3
Stejně jako kuře můžeme připravit například králičí stehna. Postup bude stejný jen doba dušení bude o něco delší.

Komentáře k receptu

  • Iva Jansová
    Iva Jansová |

    16. 11. 2016 13:45

    Vynikající :-*

Poslední navštívené:

Abecední seznam: