Kuře (králík) na cibulovém zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře rozporcované, nebo 4 stehna
    • sůl
    • 600
      g kysané zelí okapané
    • 1
      ks brambory - jemně nastrouhaná
    • 250
      g cibule - na kostičky pokrájená
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek - nastrouhaný
    • 1,5
      lžíce cukr cca
    • 40
      g máslo
    • drůbeží vývar nebo z kostky, dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okapané zelí promícháme s cukrem, česnekem, bramborem, pokrájenou cibulí a paprikou. Vše dáme do pekáčku.
2
Kuře naporcujeme, osolíme a dáme na zelí, na každý díl dáme kousek másla. Zaklopíme a pečeme cca 45 minut, pak odklopíme a za občasného podlití vývarem dopečeme doměkka a dozlatova.
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem, gnocchi, bramborem nebo rýží.
4
Pokud budeme připravovat králíka, pečení s přiklopením prodloužíme a bez poklice zapečeme kratší dobu, aby nebyl suchý.

Komentáře k receptu

  • Knotkova
    Knotkova |

    6. 9. 2015 15:35

    Jednim slovem VYNIKAJICI.

  • Hanka Bláhová
    Hanka Bláhová |

    4. 7. 2014 12:41

    Děkuji za recept, bylo to nezvyklé, ale velmi dobré kuře. Určitě ho ještě někdy udělám, byla to příjemná změna.