100% rajská šťáva - sterilovaná

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.
2
Rajčata omyjeme, rozkrojíme a dáme do hrnce. Pomalu zahříváme, občas promícháme a až se z rajčat začne oddělovat slupka můžeme je začít pasírovat za pomoci naběračky přes cedník do dalšího hrnce.
3
Čistou šťávu s dužinou bez slupek a peciček (když vám nějaká uteče, nic se neděje) naléváme do připravených čistých sklenic, dobře uzavřeme a dáme sterilovat od bodu varu na 10 minut.
4
Použití: na rajskou omáčku, polévku, džusy... a hlavně na Bloody Mary! :-))))
Použité ingredience v tomto receptu: Rajčata

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    22. 8. 2015 13:05

    Rajčatovou šťávu dělám na litry. Vždycky čekám, až dozrají co nejvíc a pak už to jde skoro samo.

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 8. 2014 08:29

    ...jak se říká, všeho s mírou ;-) ...já bych spíš kladl důraz na to, že jsou rajčata zdrojem vitamínů a minerálů ...obsahují dokonce více železa než mléko ...jsou nízkokalorická, čili vhodná při dietě ...působí jako prevence proti rakovině, zejména karcinom prostaty ;-)

  • Valerian
    Valerian |

    10. 8. 2014 22:28

    Recept je výborný, dělám rajčata tímto spůsobem a jsem spokojený. Jeden přítel mi řekl, že štáva z rajčat takto připravená je nezdravá, způsobuje překyselení organismu. Nevěřím tomu, ale m,ůžete se k tomu vyjádřit? Děkuji

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 12. 2013 17:51

    ...Bloody Mary II. ;-) ...

  • martula123
    martula123 |

    29. 11. 2013 11:58

    Také dělávám <3 milují ji i děti . Máte receptík na Bloody Mery? :-)

  • Jitka
    Jitka |

    9. 8. 2013 21:19

    Šťávu dělám každým rokem, používám na polévku, omáčku a máme jí rádi dokonce i jen tak k pití. Taky z ní dělám krvavou Mery. Už mám prvních devět litrových sklenic a pokračovat budu dokud budou rajčata.

  • Alex
    Alex |

    7. 8. 2013 17:08

    no kdyz uz se stim delate, tak uz se urcite vyplati rovnou pridat i nejakou tu cibuli, mozna feferonku a koreni a pred pasirovanim rajcata poskadlit ponornym mixerem. cibule ani koreni Krvave Marusce neuskodi, ale usetrite si spoustu prace pri vareni, protoze pak uz staci "stavu" jenom zasmazit.

  • Alena Mrázová
    Alena Mrázová |

    9. 6. 2013 17:16

    Každé léto jí máme ve sklenicích litry, aby jsme s ní vyšli do dalšího léta. Prý je výborná jako prevence proti rakovině a pánům je užitečná na prostatu.