Housky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • mák na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozdrobené droždí rozmíchejte v malé misce s cukrem, přilijte asi čtvrtinu vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte mouku a sůl. Přilijte připravený kvásek, vejce, zbylé mléko, máslo a pořádně propracujte na měkké nelepivé těsto. Lehce jej poprašte hladkou moukou, překryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 50 minut vykynout. Těsto vyklopte na pomoučenou plochu, rozdělte na 12 částí. Z každého kousku vyválejte delší pramen. Vytvořte první oko a pravý volný konec okem protáhněte. Oko přetočte doleva a levý volný konec protáhněte okem směrem dospod.
2
Postupně zapleťte všechny housky a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem, posypte mákem a nechte ještě 15 minut odpočinout. V troubě rozehřáté na 200 °C pečte 10 minut. Tip: Housky můžete posypat hrubou solí, sezamem, nebo kmínem. Záleží jen na tom, co máte rádi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: