Pivní pečivo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka prosátá
    • 200
      g polohrubá mouka prosátá
    • 4
      g sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 225
      ml pivo teplé
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce sádlo změklého
  • Dokončení
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      ks bílek
    • 1
      špetka hrubá sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí.
2
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr.
3
Zalijeme teplým pivem a necháme pár minut stát.
4
Přidáme žloutek a změklé sádlo. Vše zpracujeme na hladké, pružné těsto.
5
Necháme zakryté kynout 60 minut.
6
Po vykynutí ještě jednou těsto zpracujeme a rozdělíme na osm částí.
7
Z každé části vyválíme třeba váleček a upleteme housku, nebo jej vyválíme na plát a srolujeme do rohlíku, nebo jen uděláme bulku. Jak se komu zachce.
8
Vyskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté ještě alespoň 30 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 220°C.
9
Po 30 minutách potřeme těsto bílkem a posypeme kmínem a hrubou solí.
10
Posypat samozřejmě můžeme i jiným kořením či dochucovadly, podle chuti ;)
11
Vložíme do trouby a stáhneme ji na 200°C.
12
Pečeme 20 minut, do zezlátnutí.
13
Dobrou chuť

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: