Pivní marinované špízy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • maso vepřové, drůbeží, králičí
    • špek nebo slanina
    • cibule na kolečka nebo klínky
    • čerstvá zelenina dle chuti: paprika, patizon, dýně, cuketa...
    • čerstvé houby : hlíva, bedla, václavka
  • Marináda
    • 100
      ml pivo 10° světlé (lze i černé)
    • 50
      ml olej
    • 1
      ks česnek nastrouhaný nebo rozetřený, celá palička
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička mletá sladká paprika , lze i pálivá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené špízy, které jsme připravili střídavým napichováním pokrájeného masa, špeku a cibule na špejli nebo jehlici. Na špízy můžeme přidat i zeleninu nebo houby. Během marinování špízy alespoň dvakrát otočíme. Alespoň hodinu před tepelnou úpravou vyndáme z lednice. Špízy smažíme na pánvi s trochou oleje nebo pečeme v troubě, případně i grilujeme. Po tepelné úpravě ještě mírně osolíme (nemusí být). Pokud je marinády málo, přiděláme dle potřeby.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem, dipy, zeleninou...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Žáková
    Žáková |

    18. 11. 2016 15:19

    Za jedna <:-)

  • Iva
    Iva |

    22. 7. 2016 15:00

    Opravdu skvělé. Neměly chybu!

  • Romi
    Romi |

    12. 5. 2016 18:54

    Skvele. Dekujeme.

Další doporučené recepty: