Recept na domácí housky nebo rohlíky – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Kouzlo domácího čerstvého pečiva je neodolatelné stoupá počet těch, kteří kvůli němu zainvestují i do domácí pekárny. Recepty jsou dostupné jak pro ně, tak i pro ty, kteří si své housky upečou klasické v troubě.

Housky nebo rohlíky se připravují z kynutého těsta, ovšem recepty se mohou zásadně lišit. Uvádí se nejen rozdílné poměry, ale také jiný druh mouky, droždí čerstvé či sušené a někdy také z nekynutého těsta pomocí kypřidla.

Housky a rohlíky se s oblibou pečou pro chuť skutečně čerstvého poctivého pečiva, a kde kdo neodolá houskám ještě teplým. Chutnat vám budou na snídani, k svačině nebo jako přílohu k zakousnutí hlavního chodu. Kromě housek si můžete upéct také domácí chleba.