Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listové těsto - rozmrazené
    • hladká mouka na podsypání
    • 100
      g tavený sýr smetanový, se šunkou, se žampiony... 2 X 50 gramů =
    • 120
      g debrecinka nebo šunka... na slabé plátky pokrájená
    • čerstvá zelenina nebo nakládaná dle chuti (rajče, paprika, česnek, cibule, žampion...)
    • rozšlehané vejce na potření
    • koření dle chuti (nebo jen sůl) na posypání
    • 2
      ks párátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto si rozdělíme na dva díly, které na pomoučněném stole vyválíme do čtverců, které poklademe debrecínkou (šunkou...) pokrájenou zeleninou dle chuti, přidáme obdélníčky sýru, pak klidně ještě zeleninu a vše přiklopíme ještě jedním nebo dvěma plátky uzeniny. Konce listového těsta překládáme přes náplň, až se nám naplněné ranečky uzavřou. Do středu zapíchneme párátko, které nám ranečky "podrží" a zabrání tak otevření při pečení. Ranečky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kořením dle chuti (česnekové, grilovací... nebo solí a paprikou) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
2
Ranečky podáváme jako rychlou večeři či oběd se zeleninovým salátem, nebo jako větší teplou svačinu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.