Ramen

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      l drůbeží vývar nejlépe krůtí
    • 2
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks zázvor čerstvý - asi 10 cm
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks mořské řasy Kombu
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks kukuřice klasy mladé kukuřice
    • 12
      ks japonské houby shitake
    • slunečnicový olej podle potřeby
    • 1
      balení asijské vaječné nudle tenké - 4 porce
    • 200
      g krůtí maso vařené
    • 1
      svazek pažitka
    • 2
      plátek mořské řasy Nori

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte bez pokličky asi 1 hodinu. Vývar zredukujte asi na 2 litry. Přeceďte ho do čistého hrnce a vmíchejte sójovou omáčku.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je ihned zchlaďte a oloupejte. Kukuřice podélně rozkrojte a s houbami šitake krátce orestujte na oleji.
3
Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř misek. Navrch vždy přidejte maso nakrájené na tenké plátky a přelijte horkým vývarem. Do každé misky vložte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku, houby a kukuřici.

RADA: 3 recepty na chutné polévky plné zeleniny

4
TIP: Ramen snadno připravíte i ve vegetariánské verzi, stačí použít zeleninový vývar a místo masa marinované tofu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: