Thajská polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      snítka citronela
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 3
      šálek kuřecí vývar
    • zázvor čerstvý nakrájený na tenké plátky
    • 5
      ks lístky kafírové limety
    • kuřecí prsa pokrájený na kousky
    • 10
      žampiony
    • nakládaná kukuřice v nálevu
    • červená chilli paprička čerstvě nakrájená
    • jarní cibulka
    • 1
      hrst koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte zázvor, citronelu a limetkové lístky. Na mírném ohni vařte asi 10 minut. Přeceďte a v jiné nádobě pokračujte v přípravě.
2
Přidejte maso a žampiony a vařte dalších 15 minut. Před koncem varu přidejte rozpůlené kukuřičky a rybí omáčku.
3
Polévku rozdělte do misek, posypte chilli papričkou, jarní cibulkou a koriandrem. Dozdobte limetkou a podávejte.
4
*Recept pro vás připravila úspěšná kuchařka a herečka Markéta Hrubešová*

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.