Burgerové bulky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 24 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      špetka sušené droždí
    • 120
      g máslo rozpuštěné
    • 20
      g droždí
    • 20
      g sůl
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 333
      ml voda
    • 666
      g hladká mouka
    • 40
      g cukr
    • 2
      ks rozšlehané vejce - 3
    • sezam na dozdobení
    • mák na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si připravte preferment(rychlý kvásek). Droždí rozmíchejte ve vodě (nebo sušené v mouce) a promíchejte s moukou a (333g) a vodou (333ml) v řídké těstíčko. Nechte 12-24 hodin přikryté zrát. Déle je lépe, ale záleží na tom, jak velká je vaše špetka droždí, chcete opravdu mocně vonící bublinatou masu, která vašemu pečivu dodá krásně plnou chuť. Můžete použít i kvásek hotový.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Smíchejte mléko s rozdrobeným droždím (nebo můžete z části mléka, mouky a droždí nechat vzejít kvásek, ale já většinou droždí důvěřuji), přidejte vejce (odvažte si 90 g zbytek vajec nechte na potírání), cukr, mouku a sůl a včerejší preferment. Lehce promíchejte, dokud se směs nezačne spojovat do cárů a přidejte rozpuštěné a lehce zchladlé máslo.
3
Hnětejte, dokud se těsto neodlepuje od stran mísy, to znamená asi 5–10 minut. Nemělo by příliš lepit ani k vám, ale přinejhorším si při tvarování trochu pomoučíte prsty.
4
Nechte v přikryté olejem vymazané míse kynout 1,5–2 hodiny, mezitím těsto dvakrát přeložte. Pokud použijete dost širokou, půjde to dobře i v ní.
5
Těsto rozdělte na 24 stejných bochánků a rovnou je skládejte na pečicí papír. Po vytvarování posledního kousku nechte 10–15 minut odpočinout a rozplácněte.
6
Nechte hodinu až hodinu a půl kynout, bulky by se měly přibližně dvakrát zvětšit. (Pozor, pokud teplota vzduchu pohybuje kolem 25-30°C, je potřeba zkrátit dobu kynutí.)

RADA: Podívejte se, kam vyrazit na nejlepší burger!

7
Rozpalte troubu i s plechem na 230°C. Housky potřete vajíčkem rozšlehaným s jednou lžicí mléka, posypejte sezamem nebo mákem a a sázejte na horké plechy do trouby. Pečte cca 15 minut do zlatova.
8
Recept vytvořila foodblogerka a královna pečení z kvásku Juliana Fischerová z blogu Maškrtnica (www.maskrtnica.cz).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.