Burgery nebo karbanátky z červené řepy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g červená řepa předvařená, jemně nastrouhaná
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • bylinky dle chuti- majoránka, tymián...
    • 2
      ks rohlík starší
    • olej na smažení
    • 80
      g anglická slanina nemusí být
  • na burgery:
    • 4
      ks žemle
    • ledový salát natrhané listy
    • rajčata nebo okurka či paprika...
    • cibule
    • kečup
    • hořčice plnotučná
    • majonéza nebo tatarka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou starších rohlíků, které jsme si rozmixovali. Kdo chce (já ano), přidá nadrobno pokrájenou slaninu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pokud chceme dělat burgery, vytvoříme si 4 větší placky, které osmažíma v rozpáleném oleji dozlatova a dokřupava. Na karbanátky uděláme placičky menší, cca 6 - 8 kousků, které stejně tak osmažíme.
3
Karbanátky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Burgery děláme z rozpečených (nahřátých) prokrojených žemlí, nejlépe burgerových (ty jsem bohužel zrovna neměl), které krom řepové placky budeme plnit plátky cibule, rajčat, salátu, papriky, okurky..., žemle si potřeme hořčicí a řepné placičky si pokapeme kečupem, majonézou či tatarkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Výborné jsou i zastudena. Můžeme je nakrájet do obložených baget místo uzeniny, doplnit zeleninou a dipy dle chuti a použít jako zdravější variantu svačiny do školy nebo do práce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: