Burgery s trhaným vepřovým masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      lžíce miso pasta
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 3
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      ks chilli papričky malá
    • 6
      lžíce majonéza
    • 1
      ks mango
    • 1
      ks okurka salátová
    • 4
      ks houskové bulky burgerové
    • 1
      hrst koriandr čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na kostky, dejte do pekáče, promíchejte s paprikou, nadrceným římským kmínem a olejem, přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, podlijte sklenkou vody a zakryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 150 °C, asi 4 hodiny. Hotové maso vyndejte z výpeku, natrhejte vidličkami na kousky a nechte trochu vychladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V pánvi smíchejte pastu miso, sójovou omáčku, rýžový ocet a třtinový cukr. Přidejte asi 4 lžíce vody, všechny suroviny rozmíchejte, aby se spojily, a pomalu vařte, aby se tekutina zredukovala. Jakmile začne omáčka houstnout, přidejte maso. Důkladně promíchejte, aby se všechny kousky obalily, a pár minut restujte – maso by mělo nasáknout omáčku a opéct se částečně dokřupava.
3
Chilli papričku rozmixujte nebo utřete v hmoždíři na pastu a promíchejte s majonézou. Mango oloupejte a nakrájejte na plátky. Z okurky pomocí škrabky na zeleninu nakrouhejte proužky. Housky rozkrojte a na řezných stranách opečte.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Sestavte burgery: spodní část housky potřete majonézou, na ni navršte maso, přidejte plátky manga a okurky, čerstvý koriandr a přiklopte vrchní částí housky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: