Burgery z podmáslového kuřete

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 1
      hrnek podmáslí
    • 1
      lžička sladká paprika
    • 1
      špetka chilli
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 4
      ks houskové bulky
    • 4
      lžíce majonéza
    • 2
      hrst rukola
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa zlehka naklepejte, nakrájejte na proužky a dejte do misky. Podmáslí promíchejte s paprikou a chilli, osolte a opepřete. Maso přelijte marinádou, dobře promíchejte, zakryjte a nechte přes noc v chladu.

RADA: Jak naporcovat kuře? Koukněte na video!

2
Do misky nasypte mouku, prášek do pečiva, osolte a opepřete. Promíchejte a přidejte 2 lžíce podmáslí z marinády. Nyní už jen zlehka promíchejte vidličkou. Ve směsi obalujte kuřecí kousky a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové kuře vyndejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk. Bulky rozkrojte a na řezu nasucho opečte. Spodní část potřete majonézou, přidejte rukolu, na ni plátky rajčat, poté několik kousků smaženého kuřete a přiklopte vrchní půlkou bulky, rovněž pomazanou majonézou.

RADA: Kam na burger v Praze? Vyzkoušeli jsme 6 restaurací!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: