Obrácené řízky podle tchýně

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • sůl
    • rostlinný olej
    • strouhanka
    • zeleninová směs Nebo Hradišťanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky omyjeme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku, smažíme po obou stranách na oleji, naskládáme do pekáčku. Na naskládané řízky vyklopíme sterilizovaný salát i s nálevem, já přidávám trošku vody nebo vývaru.
2
Cibulky a okurky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Na talíře dáme i se zeleninou na řízku. Jako příloha např. bramborová kaše.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    11. 2. 2015 11:38

    Dobré,pochutnali jsme si.I samotný studený řízek je moc dobrý.

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 20:00

    Všem tohle chutná,a moc,jen mě je potom vždycky těžko a názvem to nebude :-). V ingrediencích postrádám vejce :-(

  • Blažena Blahová
    Blažena Blahová |

    3. 5. 2007 12:06

    Dělám je již několik let a je to výhoda pro použití méně kvalitního masa /šlachovitého/ a to jak hovězího, vepřového, zvěřiny, krůty atd. Jako obměnu dusím řízky ve šťávě: na másle osmamahnout slaninu a cibuli, přidat trošku rajského protlaku a mleté /i pálivé/ papriky podlít vývarem a v tomto základu dusit. Po vytáhnutí a mírném oschnutí řízku má krásně zlatavou barvu jako z friťáku. Když pospíchám nedělám šťávu ale do tlakového hrnce dám pařák uložím řízky /klidně až po víčko/ podlěji vývarem a chvíli dusím. Řízky se neslepí a jsou měkoučké.

  • Iveta Soralova
    Iveta Soralova |

    8. 4. 2007 22:01

    Tento recept také dělám je moc dobrý.Hlavně maso je velice křechké.Jak říkávala moje babička:"maso je jako dort".Moc dobrý recept.Anglickou slaninu dávám také.My tomu říkáme řízek DLABANEC

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 4. 2007 15:19

    Udělala jsem dnes k obědu-je to vynikající.Přidala jsem ještě trošku vývaru,cibuli a plátky slaniny na masíčko.Moc jsme si pochutnali.:o)

  • monika novotná
    monika novotná |

    26. 1. 2006 13:03

    Naprosto vynikající,už recept dávám do oblíbených a Vám jedna,protože už se těším,až uplyne nějaká doba a já ty řízky budu znovu dělat!Měla jsem strach,že to jídlo bude kyselé,jsem překvapena vůní i chutí.

  • Michal
    Michal |

    27. 11. 2005 10:11

    Taky delame z veproveho a ta moravanka to me nenapadlo ale zni to moooc zajimave

  • LUCIE
    LUCIE |

    4. 5. 2005 00:12

    misto kureciho delame veprove a sterilovanou zeleninu pouzivame kunjovanku,je tam hodne celeru a to doda jidlu ten spravny smrnc..jako prilohu mame radi ryzi...

  • Jana
    Jana |

    19. 4. 2005 10:13

    Dělám méně zdravou variantu:místo zeleniny obložím maso plátky anglické slaniny a kolečky cibule (může být větší množství).Vrstvy dělám na sebe do sloupečku,aby se chutě prolnuly.Maso používám vepřové nebo krůtí.Celé rodině to moc chutná.

  • Sylva Kratochvilová
    Sylva Kratochvilová |

    16. 4. 2005 22:26

    Také dělám i z vepřového masa.Je to dobré.