Obrácené žitné koláčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      g žitná mouka
    • 100
      g hladká mouka
    • sůl
    • 125
      g máslo
    • jablečný ocet
    • 5
      ks jablka
    • 170
      kg javorový sirup
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná jablka nakrájejte na kolečka. V pánvi zalijte máslo javorovým sirupem a citronovou šťávou. Zahřívejte, až směs začne probublávat. Stáhněte z plotny a vložte jablka. Duste asi 10 minut, občas lžící karamel přes ovoce přelijte. Nepřipalte! Těsto po vyndání z lednice nechte 5 minut odležet. Troubu zapněte na 190 °C. Rozdělte (podle velikosti formiček) na 6–8 částí a rozválejte na 3 mm silná kolečka.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Zkaramelizovaná jablka urovnejte do formiček. Přikryjte je těstem, to na krajích umačkejte a povrch několikrát propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečte 30 minut dozlatova. Po vyndání nechte asi 5 minut chladnout, aby karamel mírně ztuhl, ale úplně neztvrdl. Obraťte na talíř a podávejte nejlépe teplé.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: