Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 75
      g hladká mouka
    • okurka salátová 1/2
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka na zahuštění
    • pažitka 1/2 hrst
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 200
      g kukuřice
    • 200
      g hrášek
    • 2
      lžíce kapary nasekané
    • červená řepa lístky
    • 1
      ks ledový salát
    • 4
      ks houskové bulky na burgery
    • papričky chipotle
  • Dip
    • 100
      g bílý jogurt
    • 2
      lžíce brusinky nakládané
    • 150
      g majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem, podle potřeby zahustěte strouhankou.

RADA: Jak na šťavnaté burgery jako z restaurace

2
Utvořte karbanátky a na rozpáleném oleji je z obou stran opečte dozlatova, asi 10 minut. Z majonézy, jogurtu, brusinek a chipotle papriček umíchejte dip.
3
Rozkrojte bulky. Každou pořádně potřete dipem, přidejte karbanátek, znovu natřete dip, vložte listy salátu, plátky okurek, lístky řepy a podávejte.

RADA: Jak připravit domácí jogurt i bez jogurtovače?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: