Jablečný tvarohový dort

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 83
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 200
      g polohrubá mouka
    • sůl -špetka
    • 1
      lžíce kakao
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 0,5
      lžička skořice - mletá (kdo nemá rád,může vynechat)
  • Náplň:
    • 1
      kg jablka
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 80
      g cukr krupice -dle chuti,cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce vanilkový pudink nebo škrob
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto uhněteme z uvedených ingrediencí a dáme na půl hodiny do chladna. Pak ho vyválíme a vyložíme s ním dortovou (vymazanou a vysypanou) formu, i strany.
2
Očištěná jablka si nakrájíme na plátky. Polovinu podusíme na lžíci másla a 3 lžícemi vody doměkka (10 minut). Vychladlá jablka natřeme na vyválené těsto.
3
Tvaroh, smetanu, žloutky, krupicový a vanilkový cukr, citronovou šťávu a pudink společně rozmícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na rozetřená jablka. Pečeme v předehřáté troubě zvolna cca 60 minut. Zbylé plátky jablek restujeme na lžíci másla, zaprášíme moučkouvým cukrem, necháme zkaramelizovat. Směsí zdobíme upečený, pokrájený dort.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karolina Hemska
    Karolina Hemska |

    19. 2. 2016 12:26

    Skvely dortik <3

  • Galinka
    Galinka |

    23. 11. 2015 15:11

    Senzacni stavnaty moucnik, dekuji za recept.

  • Líba
    Líba |

    17. 9. 2015 17:24

    Stručně ale jasně popsaný recept na skvělý moučník. Doporučuji vyzkoušet.

  • Beata
    Beata |

    12. 6. 2015 19:15

    Tz jahody taky restovat?

  • Vlaďka T.
    Vlaďka T. |

    1. 2. 2015 08:40

    Dort je jak z cukrárny. Moc moc za něj děkuji, při nejbližší příležitosti ho ráda znovu udělám.

  • allena89
    allena89 |

    6. 11. 2014 20:39

    Výborný dort!!!

  • Iva Mlázková
    Iva Mlázková |

    26. 2. 2013 15:07

    Po minulé zkušenosti jsem vrchní jablečnou část dávala na dort až druhý den. Je prostě skvělý a budu ho dělat brzo znova. :-*

  • Fousková
    Fousková |

    13. 3. 2012 13:21

    Nikde jsem nenašla velikost formy, tak jsem zaryskovala a vyšlo to skvěle ve formě velké 24 centimetrů. Pekla jsem už včera, ale zakrojila až před chvílí. Je výborný.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    30. 11. 2011 11:53

    Hmm. Vypadá lákavě! :-\ :-)

  • Káťa
    Káťa |

    20. 11. 2011 20:34

    Překvapila jsem všechny tímto výborným zákuskem, doporučuji jablka na vršek nakrájet na silnější plátky ( asi 3mm ), já je nakrájela hodně naslabo a docela se mi málem rozpekly, ale stejně to bylo žůžo. I maminka si odnášela recept a to jsem si myslela, že ona umí všechno ;-) .

  • Madlenka
    Madlenka |

    10. 8. 2011 21:12

    Na mě trochu náročnější, ale o to víc jsem uvytržení, že se povedl a že si ta naše banda pošmákla a pochválila mojí snahu.

  • Žáková
    Žáková |

    23. 6. 2011 21:13

    Docela jsem měla obavu z těch jablek, ale nic složitého to nebylo. Absolutní jednička!

  • lidia
    lidia |

    14. 4. 2011 14:29

    vipada to mocheski a je dobrej ;-) ;-) :-D

  • Anna
    Anna |

    27. 3. 2011 15:26

    Na první pohled normální tvarohový koláč, ale s těmi jablíčky na vrchu je to skvost!

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 2. 2011 11:55

    ...jsem rád,že Vám chutnal ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 2. 2011 11:54

    ...pekl jsem v plynové troubě,takže stupně nevím,ale jak píši:zvolna,v předehřáté troubě cca 60 minut.Dort se ,,nafoukne,, , zvrchu začne zlátnout a přestane být řidký!Vyzkoušejte špejlí nebo jehlicí ;-) ,nesmí se lepit.

  • Jitka
    Jitka |

    4. 2. 2011 12:03

    Právě jsem dort dodělala, akorát jsem nahoru dala jahody a je luxusní :-P

  • Jidřich
    Jidřich |

    31. 1. 2011 19:57

    Prosil bych ještě info,při kolika stupních pečeme?díky J.

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 1. 2011 11:56

    :-D ...už nám chybí doma jen ta ježibaba,co zkouší na prstíčkách,jestli jsme dost vypasení :-D ...

  • Zuzka
    Zuzka |

    27. 1. 2011 11:23

    Tak Jirko, šup šup fotku, už se těším, zní to velice chutně. O:-)