Jablečný štrúdl z listového těsta

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vejce
    • listové těsto balené
    • cukr krystal
    • rozinky , ořechy
    • skořice
    • strouhanka
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme (těsto by mělo být po rozválení co nejtenčí).
2
2) Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
3
3) Posypeme skořicí a cukrem.
4
4) Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivet
    Ivet |

    30. 1. 2017 14:09

    Zkuste místo strouhanky nadrcené perníčky ;-) Poradila mi to maminka a už bych neměnila 8-)

  • Vera
    Vera |

    30. 12. 2016 22:02

    jablka vždy posypu chia semínky - pohltí nadbytečnou tekutinu a navíc jsou i zdravá :-) (strouhanku do závinu nepoužívám)

  • Kamil
    Kamil |

    26. 11. 2015 10:40

    Ve slove strudl je u s carkou, ne krouzkem pablbe :-|

  • mlsal
    mlsal |

    23. 11. 2015 14:42

    Ja jabka nestrouham, je to pak jako blebanec. Kdyz je mam, pouzivam jabka na peceni, "Bramley", jsou na peceni nejlepsi. Jabka krajim na kousky 2-3 cm. Po rozvaleni testo potru trochou oleje uvnitr nez do neho polozim jablka smichana se skorici, trochou strouhanky, rozinkami, cukrem a rumem (popripade orechy). Olej zamezi stave z jablek rozmoceni testa. Vajickem s mlekem potru zabaleny strudl a pecu tak jak kolegyne vatra vyse.

  • yatra
    yatra |

    26. 9. 2015 17:10

    <3 Vycházela jsem z tohoto receptu jako můj první štrůdl,od té doby obden peču a rodinka si pošmakuje.Jen mám trošku jiné detaily. Listové těsto /kupuji babiččino v Kaufu,už neválím/ potřu uvnitř vajíčkem,posypu strouhankou,nakladu strouhané jablíčka / asi tak 4 větší/ smíchané se skořicí,posypu 1 vanilkovým cukrem,také použiji i krystal cukr(rodině to chutná slaďoučké) a nakonec nastrouhám na jemno pár piškotů,hrozinky nedávám - děti je nemají moc rádi. Smotám a potřu rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.Peču 40 minut.Prvních 10 min na 210 stupňů a na zbylých 30 snížím na 90 stupňů.Průběžně potírám vajíčkem - je to mňamka. ;-)

  • Eva
    Eva |

    18. 4. 2015 21:55

    ještě před pečením jsem posypala cukrem závin potřený vejcem :-)

  • Eva
    Eva |

    18. 4. 2015 21:54

    Nakonec jsem posypala závin cukrem :-)

  • ahojahoj
    ahojahoj |

    18. 4. 2015 13:42

    sračky mrdky :-P

  • Katka Svob.
    Katka Svob. |

    27. 3. 2015 08:52

    Moc dobrý, do jablek přidávám polovinu sáčku vanilkového pudinku. Děkuji za recept!

  • laci
    laci |

    4. 2. 2015 18:30

    Se mi povedl perfektně na první pokus. . :-)

  • ruda
    ruda |

    22. 1. 2015 16:41

    Místo jablek anglickou, místo skořice sýr, potřít vejcem, vytunit kmínem :-)

  • lucka
    lucka |

    24. 10. 2014 16:23

    přátelé, je to muž ;-) buďme shovívaví :)

  • Palomina53@seznam.cz
    Palomina53@seznam.cz |

    28. 9. 2014 10:54

    To snad není pravda,dělá si srandu nebo je Jakub z 1.třídy haha ,už jsem dlouho neměla zachvaty smíchu.....

  • jirka
    jirka |

    13. 9. 2014 12:50

    Jakube ty jsi ale blbec.

  • Veronika
    Veronika |

    20. 8. 2014 11:05

    myslím, že z něho uděláme druhou štangli ;-)

  • JAKUB
    JAKUB |

    14. 8. 2014 17:57

    A co s tím druhým dílem těsta ? To mám vyhodit ?

  • Ladycat
    Ladycat |

    2. 8. 2014 14:55

    jJlikož mi došly rozinky tak jsem tam dala proslazené brusinky a výborné :-)

  • Boris
    Boris |

    29. 7. 2014 17:29

    Ty pekaři nekritizuj kuchařku a vyhoď troubu.

  • Marie
    Marie |

    16. 7. 2014 09:10

    Pane Jiří, každá trouba peče jinak. Na obalu listového těsta se přímo píše: doporučená teplota pečení 220 - 240 st. C. Každopádně je třeba si to pohlídat...

  • Martin
    Martin |

    8. 7. 2014 14:44

    Ahojky,tak zkoušim taky upéct dostal jsem na štrůdl chut a chci překvapit přítelkyni až dojde z práce,snad se povede a bude jí chutnat ke kávičce :-) .Jen jsem zapomněl na skořicové cukr to mne napadl až ted že jsem ho tam nedal :-) ale dal jsem tam rozemleté ořechy,vanilk.cukr,kapku rumové esence tak uvidíme snad to tak velká závada nebude :-))

  • tinkapletinka
    tinkapletinka |

    8. 6. 2014 23:08

    O:-)

  • silvie
    silvie |

    4. 6. 2014 18:30

    se mi nespalil byl mooooc dobrej :-)

  • Jiří
    Jiří |

    18. 5. 2014 19:46

    Chtěl bych jen podotknout že v žádném případě to nepečte při 200°!!!!!!! Kuchařka která výše uvedený recept popsala velice pozdravuji a bylo by dobré když už zmiňuje a radí zde recept pro lidi tak aby taky napsala správnou teplotu!Při 200° se mi totálně spálil prostředek a kraje absolutně nechytli. Takže pani kuchařko vy raději neraďte. Děkuji vřele! S pozdravem Jirka.

  • Debris
    Debris |

    23. 2. 2014 17:00

    <:-) a má to i lepší chuť =)

  • no to by jsme si nerozuměli :D
    no to by jsme si nerozuměli :D |

    24. 11. 2013 17:48

    myslím že tady asi trošku lidičky nevíte která bije :D :D :D :-)) :-)) <3 <3 <:-) <:-)

  • Gabriela
    Gabriela |

    17. 9. 2013 16:46

    To já zase smíchavám jablka s pudinkovým práškem, vytáhne z jablek šťávu, myslím že je to lepší než strouhanka.

  • Helča
    Helča |

    3. 9. 2013 15:30

    Dobrou chuť a velkou zásobu toaletního papíru ;-)

  • fujtajbl
    fujtajbl |

    23. 8. 2013 20:38

    pudink rozinky mak a skorice? :-$

  • Jarka
    Jarka |

    3. 6. 2013 17:10

    Právě peču - na rozválené těsto nasypu sekané ořechy v drtiči, jablka i se šlupkou rozsekám v robotu, smíchám s půlkou vanilkového pudinku, posypu rozinkami, hustě nemletým mákem, lžíce cukru, skořice... :-*

  • igor grebner
    igor grebner |

    14. 4. 2013 16:30

    do smesi jablek, cukru a skorice...... dejte trochu strouhanky, ta stavu nasaje a nikam neutece :-*

  • Dáša
    Dáša |

    14. 3. 2013 14:57

    Já přidávám makovou mádivku- Buď jen makový, nebo jabka a nádivka 1:1.

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. |

    10. 3. 2013 14:57

    Chutné, jednoduché, rychlé!

  • [G]reennNoo[B] < > Masters
    [G]reennNoo[B] < > Masters |

    18. 2. 2013 12:55

    <3 <3 :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X Štrůdl je nejhnusnejsi jidlo na svete a me to vubec nechutna a je to na bliti proste mi to nwechtutna je to naprt

  • crazymazy
    crazymazy |

    1. 2. 2013 17:08

    muj vubec prvni pokus, upekl se rychle a pekne, ale ke konci mi zacala vytekat stava! :-( tak nevim, jake to bude az to nakrojim =-O jinak super rychly recept, ktery uz mam oznaceny. diky

  • Stix
    Stix |

    18. 11. 2012 19:40

    Já nedávám rozinky a dávám jako náplň jablka s hruškama a nebo jablka s pomeranči ( jen vykrájená dužina bez takové té bílé slupky) k tomu skořici a s trochou cukru k tomu dávám ještě med. Chuťově je to skvělé. :-)

  • jita
    jita |

    8. 9. 2012 15:58

    :-*

  • CERKA7
    CERKA7 |

    5. 8. 2012 12:01

    tento štrůdl děláme z jablek tu šťávu trochu vymáčknem jednou jsem potřela štrůdl žloutkem smíchaný s 1 lžičkou medu bylo to lesklé a sladčí tak že jsem ho snědla za hoďku :-)) :-[

  • Busman40
    Busman40 |

    12. 5. 2012 18:42

    Výborná klasika,nedá se dát jiná známka :-)

  • barunečka
    barunečka |

    11. 9. 2011 18:40

    je to vynikající už budu péct jen tento štrůdl

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 8. 2011 19:39

    ...místo strouhanky dávám drcené piškoty, někdy i kokos..., záviny peču hlavně v zimě a to i několikrát do měsíce ;-) :-P ...

  • Zuzka
    Zuzka |

    25. 8. 2011 09:36

    Taky sypu jen skořicovým cukrem. Někdy místo vajíček potírám během pečení rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, je to úžasně voňavé.

  • 13ka
    13ka |

    24. 8. 2011 14:14

    Já jablka krájím na malé plátky a dámám skořicový i vanilkový cukr. <3