• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jablečný štrúdl z listového těsta
    Napište svůj komentář k receptu

    Jablečný štrúdl z listového těsta

    autor: Martina Krajčová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 90
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Jablečný štrúdl je klenotem našich babiček. Vedle bábovky patří k nejoblíbenějším českým dezertům. Je to zkrátka klasika, která nikdy neomrzí.

    Jablečný štrúdl

    Suroviny

    12 porce
      • vejce
      • listové těsto balené
      • cukr krystal
      • rozinky , ořechy
      • skořice
      • strouhanka
      • 4
        ks jablka

    Postup přípravy receptu

    1
    2) Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.

    RADA: Jak využít slupky od jablek?

    2
    3) Posypeme skořicí a cukrem.
    3
    4) Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.

    RADA: Tipy na další moučníky z jablek!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jablečný štrůdl

    Jablečný štrůdl

    Babiččin štrůdl

    Babiččin štrůdl

    Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

    Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ivet
      Ivet | 30. 1. 2017 14:09

      Zkuste místo strouhanky nadrcené perníčky ;-) Poradila mi to maminka a už bych neměnila 8-)

    • Vera
      Vera | 30. 12. 2016 22:02

      jablka vždy posypu chia semínky - pohltí nadbytečnou tekutinu a navíc jsou i zdravá :-) (strouhanku do závinu nepoužívám)

    • Kamil
      Kamil | 26. 11. 2015 10:40

      Ve slove strudl je u s carkou, ne krouzkem pablbe :-|

    • mlsal
      mlsal | 23. 11. 2015 14:42

      Ja jabka nestrouham, je to pak jako blebanec. Kdyz je mam, pouzivam jabka na peceni, "Bramley", jsou na peceni nejlepsi. Jabka krajim na kousky 2-3 cm. Po rozvaleni testo potru trochou oleje uvnitr nez do neho polozim jablka smichana se skorici, trochou strouhanky, rozinkami, cukrem a rumem (popripade orechy). Olej zamezi stave z jablek rozmoceni testa. Vajickem s mlekem potru zabaleny strudl a pecu tak jak kolegyne vatra vyse.

    • yatra
      yatra | 26. 9. 2015 17:10

      <3 Vycházela jsem z tohoto receptu jako můj první štrůdl,od té doby obden peču a rodinka si pošmakuje.Jen mám trošku jiné detaily. Listové těsto /kupuji babiččino v Kaufu,už neválím/ potřu uvnitř vajíčkem,posypu strouhankou,nakladu strouhané jablíčka / asi tak 4 větší/ smíchané se skořicí,posypu 1 vanilkovým cukrem,také použiji i krystal cukr(rodině to chutná slaďoučké) a nakonec nastrouhám na jemno pár piškotů,hrozinky nedávám - děti je nemají moc rádi. Smotám a potřu rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.Peču 40 minut.Prvních 10 min na 210 stupňů a na zbylých 30 snížím na 90 stupňů.Průběžně potírám vajíčkem - je to mňamka. ;-)

    • Eva
      Eva | 18. 4. 2015 21:55

      ještě před pečením jsem posypala cukrem závin potřený vejcem :-)

    • Eva
      Eva | 18. 4. 2015 21:54

      Nakonec jsem posypala závin cukrem :-)

    • ahojahoj
      ahojahoj | 18. 4. 2015 13:42

      sračky mrdky :-P

    • Katka Svob. | 27. 3. 2015 08:52

      Moc dobrý, do jablek přidávám polovinu sáčku vanilkového pudinku. Děkuji za recept!

    • laci
      laci | 4. 2. 2015 18:30

      Se mi povedl perfektně na první pokus. . :-)

    • ruda
      ruda | 22. 1. 2015 16:41

      Místo jablek anglickou, místo skořice sýr, potřít vejcem, vytunit kmínem :-)

    • lucka
      lucka | 24. 10. 2014 16:23

      přátelé, je to muž ;-) buďme shovívaví :)

    • Palomina53@seznam.cz
      Palomina53@seznam.cz | 28. 9. 2014 10:54

      To snad není pravda,dělá si srandu nebo je Jakub z 1.třídy haha ,už jsem dlouho neměla zachvaty smíchu.....

    • jirka
      jirka | 13. 9. 2014 12:50

      Jakube ty jsi ale blbec.

    • Veronika
      Veronika | 20. 8. 2014 11:05

      myslím, že z něho uděláme druhou štangli ;-)

    • JAKUB
      JAKUB | 14. 8. 2014 17:57

      A co s tím druhým dílem těsta ? To mám vyhodit ?

    • Ladycat
      Ladycat | 2. 8. 2014 14:55

      jJlikož mi došly rozinky tak jsem tam dala proslazené brusinky a výborné :-)

    • Boris
      Boris | 29. 7. 2014 17:29

      Ty pekaři nekritizuj kuchařku a vyhoď troubu.

    • Marie
      Marie | 16. 7. 2014 09:10

      Pane Jiří, každá trouba peče jinak. Na obalu listového těsta se přímo píše: doporučená teplota pečení 220 - 240 st. C. Každopádně je třeba si to pohlídat...

    • Martin
      Martin | 8. 7. 2014 14:44

      Ahojky,tak zkoušim taky upéct dostal jsem na štrůdl chut a chci překvapit přítelkyni až dojde z práce,snad se povede a bude jí chutnat ke kávičce :-) .Jen jsem zapomněl na skořicové cukr to mne napadl až ted že jsem ho tam nedal :-) ale dal jsem tam rozemleté ořechy,vanilk.cukr,kapku rumové esence tak uvidíme snad to tak velká závada nebude :-))

    • tinkapletinka
      tinkapletinka | 8. 6. 2014 23:08

      O:-)

    • silvie
      silvie | 4. 6. 2014 18:30

      se mi nespalil byl mooooc dobrej :-)

    • Jiří
      Jiří | 18. 5. 2014 19:46

      Chtěl bych jen podotknout že v žádném případě to nepečte při 200°!!!!!!! Kuchařka která výše uvedený recept popsala velice pozdravuji a bylo by dobré když už zmiňuje a radí zde recept pro lidi tak aby taky napsala správnou teplotu!Při 200° se mi totálně spálil prostředek a kraje absolutně nechytli. Takže pani kuchařko vy raději neraďte. Děkuji vřele! S pozdravem Jirka.

    • Debris
      Debris | 23. 2. 2014 17:00

      <:-) a má to i lepší chuť =)

    • no to by jsme si nerozuměli :D
      no to by jsme si nerozuměli :D | 24. 11. 2013 17:48

      myslím že tady asi trošku lidičky nevíte která bije :D :D :D :-)) :-)) <3 <3 <:-) <:-)

    • Gabriela
      Gabriela | 17. 9. 2013 16:46

      To já zase smíchavám jablka s pudinkovým práškem, vytáhne z jablek šťávu, myslím že je to lepší než strouhanka.

    • Helča
      Helča | 3. 9. 2013 15:30

      Dobrou chuť a velkou zásobu toaletního papíru ;-)

    • fujtajbl
      fujtajbl | 23. 8. 2013 20:38

      pudink rozinky mak a skorice? :-$

    • Jarka
      Jarka | 3. 6. 2013 17:10

      Právě peču - na rozválené těsto nasypu sekané ořechy v drtiči, jablka i se šlupkou rozsekám v robotu, smíchám s půlkou vanilkového pudinku, posypu rozinkami, hustě nemletým mákem, lžíce cukru, skořice... :-*

    • igor grebner
      igor grebner | 14. 4. 2013 16:30

      do smesi jablek, cukru a skorice...... dejte trochu strouhanky, ta stavu nasaje a nikam neutece :-*

    • Dáša
      Dáša | 14. 3. 2013 14:57

      Já přidávám makovou mádivku- Buď jen makový, nebo jabka a nádivka 1:1.

    • Kuchtíci K.K.
      Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:57

      Chutné, jednoduché, rychlé!

    • [G]reennNoo[B] < > Masters
      [G]reennNoo[B] < > Masters | 18. 2. 2013 12:55

      <3 <3 :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X Štrůdl je nejhnusnejsi jidlo na svete a me to vubec nechutna a je to na bliti proste mi to nwechtutna je to naprt

    • crazymazy | 1. 2. 2013 17:08

      muj vubec prvni pokus, upekl se rychle a pekne, ale ke konci mi zacala vytekat stava! :-( tak nevim, jake to bude az to nakrojim =-O jinak super rychly recept, ktery uz mam oznaceny. diky

    • Stix
      Stix | 18. 11. 2012 19:40

      Já nedávám rozinky a dávám jako náplň jablka s hruškama a nebo jablka s pomeranči ( jen vykrájená dužina bez takové té bílé slupky) k tomu skořici a s trochou cukru k tomu dávám ještě med. Chuťově je to skvělé. :-)

    • jita
      jita | 8. 9. 2012 15:58

      :-*

    • CERKA7
      CERKA7 | 5. 8. 2012 12:01

      tento štrůdl děláme z jablek tu šťávu trochu vymáčknem jednou jsem potřela štrůdl žloutkem smíchaný s 1 lžičkou medu bylo to lesklé a sladčí tak že jsem ho snědla za hoďku :-)) :-[

    • Busman40 | 12. 5. 2012 18:42

      Výborná klasika,nedá se dát jiná známka :-)

    • barunečka | 11. 9. 2011 18:40

      je to vynikající už budu péct jen tento štrůdl

    • recepty73
      recepty73 | 30. 8. 2011 19:39

      ...místo strouhanky dávám drcené piškoty, někdy i kokos..., záviny peču hlavně v zimě a to i několikrát do měsíce ;-) :-P ...

    • Zuzka
      Zuzka | 25. 8. 2011 09:36

      Taky sypu jen skořicovým cukrem. Někdy místo vajíček potírám během pečení rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, je to úžasně voňavé.

    • 13ka | 24. 8. 2011 14:14

      Já jablka krájím na malé plátky a dámám skořicový i vanilkový cukr. <3

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Listové těsto Rozinky Skořice Strouhanka Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Papriky plněné sýrem

    Papriky plněné sýrem

    Rohlíčky s ořechovou náplní

    Rohlíčky s ořechovou náplní

    Falešný pařížský dort

    Falešný pařížský dort

    Cuketové hody

    Cuketové hody

    Slaný koláč s pórkem

    Slaný koláč s pórkem

    Rýžový nákyp s meruňkami

    Rýžový nákyp s meruňkami

    Srnčí maso na smetaně

    Srnčí maso na smetaně

    Potahovací hmota

    Potahovací hmota

    Tvarohové muffiny

    Tvarohové muffiny

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    36
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    30
    Palačinky
    Palačinky
    28
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    26
    Míša řezy
    Míša řezy
    25
    Domácí ovocná limonáda
    Domácí ovocná limonáda

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz 25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Nacismus s bolševismem na věčné časy a nikdy jinak!

    Vladimír Mertlík: Nacismus s bolševismem na věčné časy a nikdy jinak!

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
    Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
    Jablečný salát s ořechy
    Jablečný salát s ořechy
    Jablečný štrůdl
    Jablečný štrůdl
    Jablečný tvarohový dort
    Jablečný tvarohový dort
    Jablečný víkendový koláč - vláčný
    Jablečný víkendový koláč - vláčný
    Jablečný závin
    Jablečný závin
    • Recepty.cz
    • Jablečný štrúdl z listového těsta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí