Babiččin štrůdl

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát. Oloupeme a nastrouháme jablka a dáme je na plát pak je posypeme skořicovým cukrem, zavineme a dáme na vymazaný plech péct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • M.T.V.
    M.T.V. |

    24. 3. 2015 19:40

    Tak jsem se do toho pustila, přesně jsem vše odvážila, těsto rozválela na tenko a bohužel mi i přesto tak nakynulo, že poměr náplně a těsta byl tak 1:3. Chuť těsta se ani nepřiblížila chuti listového těsta, vlastně mi nakonec vznikla taková průměrná jablečná buchta, ale nebylo to špatné. Tak pokus je pokus, příště zkusím jiný recept, nicméně mám aspoň tip na základ nějaké buchty. ;-)

  • Eliška
    Eliška |

    29. 4. 2014 16:10

    prosím o radu. jak dlouho by se to mělo péct? :-\

  • kjik
    kjik |

    4. 1. 2014 19:21

    Vynikající štrůdl! Všem doporučuji! moc, moc chutnal.

  • RENATA DUTKOVÁ
    RENATA DUTKOVÁ |

    8. 5. 2013 16:53

    Velice lehké těsto,výborné na vyválení.Štrůdl se povedl a brzy zmizel. Dávám za jedna

  • DENISA
    DENISA |

    26. 1. 2013 18:22

    PROSI VAS CHTELABZ SE YEPTAT JESTLI SE TAM MUSI DAT OCET :-!

  • Denisa
    Denisa |

    21. 9. 2012 16:57

    Jdu taky vyzkoušet :-P O:-) ;-)

  • naty
    naty |

    4. 1. 2012 12:07

    Jen se chci zeptat píšete že vyválíme 3 ks a použijem 1 ks co s těma dvouma ? Můžu to dát do lednice ne mražáku , nezkazí se ? :-\

  • Světluška
    Světluška |

    27. 9. 2011 17:57

    Ahoj, zkusila jsem recept a je úžasný.Vřele všem doporučuji-rychlý, výborný! :-*

  • Jarka
    Jarka |

    21. 9. 2011 18:55

    Zdravím všechny,chtěla jsem se zeptat,jestli bych mohla místo másla použít tuk.Třeba heru.Děkuji za odpověď.

  • Anonymous
    Anonymous |

    23. 7. 2011 20:48

    23.7. 2011 bětka. Ještě se mi nepodařilo rozválené jablka zavinout. Pečeme to bez mouky jen tak v utěrce a není těch 180 moc?

  • KaRa
    KaRa |

    22. 7. 2011 07:33

    Zkusila bych na 180.

  • Nina
    Nina |

    29. 6. 2011 16:39

    Na kolik stupňů ? Bohužel vůbec nevím ....Poraďte mi prosím :)

  • věra
    věra |

    16. 3. 2011 08:31

    je to moc dobry......... :'(

  • Martina
    Martina |

    26. 2. 2011 19:21

    Proboha vlažná voda se ale nekupuje ta teče s kohoutku ;-)

  • vladenka
    vladenka |

    24. 1. 2011 08:49

    Recept výborný a s tou vlažnou vodou, to je fakt dobrý. :-D

  • máma Aničky Píchalové
    máma Aničky Píchalové |

    12. 1. 2011 12:37

    Voda se dá koupit v New Yorkeru :'(

  • Anička Píchalová
    Anička Píchalová |

    12. 1. 2011 12:34

    Ahoj já poprvé peču štrůdl a newvím si radi kde koupit vlažnou vodu. Předem děkuji za odpověď.

  • tereza s
    tereza s |

    26. 9. 2010 08:20

    Výborný, dávám 1*.Dělala jsem z poloviční dávky,i tak jsem měla 2nohavice. Druhý den křehký,vláčný.Řadím mezi oblíbené:-)

  • Rozkrad Poklad
    Rozkrad Poklad |

    4. 11. 2009 20:19

    Tohle je za 5 zlatých blutišťáků a to zlaté skoro nikdy nedávám ;)

  • dana petrakovic
    dana petrakovic |

    30. 8. 2009 17:54

    muj prvni zavin - velmi dobry

  • Naty Pyatka
    Naty Pyatka |

    6. 2. 2008 13:33

    Dobry den,jdu to zkusit.

  • heda
    heda |

    18. 9. 2007 16:02

    jdu to dnes zkusit,ale bude určitě moc dobré

  • Anna
    Anna |

    9. 6. 2007 09:11

    Zkuste ještě tehle: na vál 1/2 kg hladké mouky, udělat důlek, do něj 3 žloutky, 1 lžička octa a 1 lžička soli, 4 půlskořápky vody, 1 tuk na pečení nakrájet na kousky a všechno pořádně zpracovat ve vláčné těsto. Rozdělit na 6 dílů, budou to 2x 3 nohavice. Vyválíme placku, posypeme kokosem, dáme nastrouhaná jablka (já mám zásobu strouhaných a zavařených),posypeme skořicovým cukrem, přidávám nasekané vlašské ořechy a rozinky. zabalím a přenesu na plech. Na plechu potřít zbylými bílky a propíchat vidličkou. Peču na méně než 200 stupňů, až je štrůdl růžový. Vlašské ořechy na podzim vyloupu, dám do menších skeniček, zavíčkuji a steriluji v hrnci jako kompoty 30 minut při 85 stupních. Ořechy ve sklepě vydrží i několik let a jsou jako čerstvé.

  • Zdena  Praksinová
    Zdena Praksinová |

    24. 3. 2007 12:51

    Před chvíli jsem dopekla.Mě moc nechutná,uvidím co řekne manžel.

  • Eva Štefanovská
    Eva Štefanovská |

    22. 3. 2007 22:19

    Velmi dobrý recept!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 3. 2007 11:25

    Velmi dobré, pochvala. A jinak jestli je napsáno zavineme s tvrdým y tak to nic neměmí na složení receptu.Myslím, že tady se můžou nějaké ty pravopisné nedostatky přehlédnouut.Přece tady vaříme ne? A to nám jde.Jestli má někdo nějaký problém, tak ať si to dokazuje ma jiných stánkách.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2007 21:33

    Vando,recepty se zasílají na e-mailovou adresu foto@recepty.cz Foto zasílat ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif),min.rozmer fota 450x350 px,max.velikost jednoho souboru 2 MB

  • Vanda Srbova
    Vanda Srbova |

    11. 3. 2007 20:57

    Přidala jsem tam ještě hrozinky a před pečením potřela žloutkem a teď právě ochutnávám -mňam. Mám takz obrázek, ale nevím jak jej připojit?

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2007 16:09

    Ocet pomáhá uvolnit z mouky lepek, čímž se těsto stává pružnějším.

  • Hanka Mrázková
    Hanka Mrázková |

    11. 3. 2007 04:09

    PS: pekla jsem to na 170 °C asi půl hodiny

  • Hanka Mrázková
    Hanka Mrázková |

    11. 3. 2007 04:08

    Já bych závin spíš zavinula než zavynula, přeci jen je to závin a ne závyn:) Jinak těsto docela dobré, akorát se mi teda nepodařilo vyválet a zabalit do štrůdlu-hrozně se "třepilo" že by to bylo tím, že jsem neměla ocet? Nebo z jakého důvodu tam je? Ale povedlo se to chuťově i tak.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 2. 2007 16:34

    A při kolikati stupních se to mí p=ct a na jak dlouho.

  • Ště Kost
    Ště Kost |

    23. 1. 2007 15:32

    tehle recept se mi líbí ze všech nejvíc-jdu ho vyzkoušet

  • Barbi Kenová
    Barbi Kenová |

    20. 1. 2007 15:22

    Chutné!

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 17:46

    Je to vynikající pochoutka,doporučuji všem vyzkoušet tento velmi chutný recept.