Babiččina bramborovo-maková bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g vařené brambory
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g mák mletý
    • prášek do pečiva 1/2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme.
2
Uvařené a oloupané brambory (uvařené den předem, nejlépe ve slupce) nastrouháme na jemném struhadle.
3
Do vyšlehané hmoty přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, nastrouhané brambory a mletý mák. Vše promícháme.
4
Hotové těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C asi 45 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.