Mrkvová bezlepková buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zrcadlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Zapneme troubu na 160 stupňů.
2
2. Nastrouháme najemno mrkev a přes cedník vymačkáme přebytečnou šťávu.
3
3. Smícháme mleté mandle s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
4
4. V druhé míse vyšleháme vejce, až z nich bude světlý krém (nejlépe elektrickým šlehačem).
5
5. Postupně přišleháme olej - po troškách - nepřestáváme šlehat.
6
6. Vyšlehaná vejce nalijeme do mísy se směsí mrkve a mandlí a opatrně mícháme směrem zezdola nahoru, aby vejce neslehla.
7
7. Směs vlijeme do formy (nejlépe o průměru 22 cm) a dáme péct zhruba 35 minut, zkoušíme párátkem - je-li suché, buchta je hotová.

Komentáře k receptu

  • Natálie
    Natálie |

    8. 5. 2015 22:48

    No já nevím, ale výsledek moc neodpovídá fotce ;-) dělala jsem to podle výše popsaného a nějak se mi to nepovedlo :-D ale chuťově dobrý, jen nedrží tvar :-D

  • LenkaK
    LenkaK |

    22. 4. 2015 16:01

    Zkoušel někdo péct z této směsi http://www.nutrifree.cz/produkty/23-produkty/mouky/103-mix-dolci-smes-na-pripravu-kolacu-500g Zajímalo by mě, jak vám to šlo. Narazila jsem na ni na rohlik.cz