• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    Napište svůj komentář k receptu

    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 72
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
      • 5
        ks vejce
      • 120
        g moučkový cukr
      • 0,50
        balíček vanilkový cukr
      • 0,50
        balíček ztužovač šlehačky
      • tuk
      • 1
        kelímek smetana ke šlehání
      • čokoládová poleva
      • 2
        lžíce kakao
      • kokos na vysypání
      • papír na pečení

    Postup přípravy receptu

    1
    Poznámka úvodem. Tento recept potřebuje rozpálenou troubu na maximum a protože je velmi rychlý, vyplatí se roládu péct po nějakém mase, aby se nemusela naplno "roztápět" jen na pár minut.
    2
    Na velký mělký plech položíme papír na pečení (je nutný!), papír důkladně vymažeme tukem (Herou) a vysypeme kokosem. V míse promícháme žloutky, moučkový cukr a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse. Hmotu rozetřeme na na plech s vysypaným papírem a dáme do trouby horké na maximum. Pečeme přesně 8 minut! Po osmi minutách okamžitě vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se "nedopékal" ze spoda od horkého plechu - piškot by se pak lámal. Necháme zchladnout.

    RADA: Tipy na sladké muffiny, po kterých se zapráší!

    3
    Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem, roládu potřeme a stočíme. Polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice. Tento dezert je velmi rychlý, jednoduchý a lehký.

    RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Palačinky bez mouky

    Palačinky bez mouky

    Ořechový koláč bez mouky

    Ořechový koláč bez mouky

    Jablkový dech bez mouky

    Jablkový dech bez mouky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • evrybady
      evrybady | 31. 3. 2017 13:28

      vzdyt je to v nazvu porad,tak jaky upravy

    • jarmiljarmil | 30. 3. 2017 11:29

      Dobrý den, děkujeme za upozornění, recept upraven:) Tým Recepty.cz

    • jarmiljarmil | 30. 3. 2017 11:29

      Dobrý den, děkujeme za upozornění, recept upraven:) Tým Recepty.cz

    • Eva
      Eva | 29. 3. 2017 14:48

      Přesně - stejný názor, jako mám já. Kdybych to dceři s bezlepkovou dietou takto udělala, bylo by jí špatně.

    • Eva
      Eva | 29. 3. 2017 14:46

      Pokud je tam na vysypání hrubá mouka, tak to není bezlepková roláda. :-!

    • Verabela
      Verabela | 20. 1. 2017 10:50

      Dělala jsem roládu poprvé a skvěle se mi povedla. Vůbec není nutné pečící papír mazat a vysypávat. Ktěsto se krásně odlouplo. jinak je skvělá, příště zkusím s jinou náplní. ;-)

    • Elkiss
      Elkiss | 19. 9. 2016 16:44

      roládu jsem teď dodělala a místo mouky na vysypání jsem použila kokos a je taky moc dobrá :-)

    • Elkiss
      Elkiss | 19. 9. 2016 16:42

      Roládu jsem teď dodělala a vymazala jsem papír herou a posypala místo mouky kokosem a taky je to bez mouky a je i chutnější :-)

    • Marie
      Marie | 20. 8. 2016 12:33

      Žádný prášek do pečiva se tam nedává -!! A papír na pečení se nemastí ani nevysypává - proto se dává na plech aby se to nemuselo dělat !!

    • Veronika
      Veronika | 5. 8. 2016 16:50

      Tak celiatik samozřejmě použije bezlepkovou mouku, ne? ;-)

    • Veru
      Veru | 25. 5. 2016 11:28

      to spis vynechte slehacku. ta je tucna jako blazen!

    • ellienka
      ellienka | 24. 2. 2016 16:13

      Protože se tam má dát ještě prášek na pečení :-)

    • kety
      kety | 27. 4. 2015 15:16

      Přesně tak, je sice bez mouky, ale proč vysypáváte moukou? To by mohl být např. pro celiaka velký problém. Zkoušela jsem a stačí pouze pečící papír. Roláda není vůbec špatná, já jsem plnila krémem z pudingu, másla a kys.smetany.

    • Lehka
      Lehka | 21. 4. 2015 21:02

      Jak muze byt bezlepkovy, kdyz podsypavate moukou? Jenom takovy detail..

    • Hana
      Hana | 31. 3. 2015 12:55

      Jednoduchý postup-Vyšlehejte bílky, přidejte krupicový cukr-vyšlehejte do tuha a krátce žloutky a vmíchejte kakao /metlou na sníh/ Na pečící papír natřete rovnoměrně stěrkou. Je to nejrychlejší a jednoduchá roláda..Se šlehačkou přidávám kousky jahod nebo půlky naložených višní v rumu -jen k vnitřní hraně rolády. Zdravím !

    • zuzas
      zuzas | 28. 2. 2015 19:03

      Teď jsem roládu dopekla,výsledek : tenká placka s tunou šlehačky. Těsto v troubě pěkně vzrostlo a když bylo dopečeno,tak jsem pomalu otevírala troubu,aby mi nespadlo a stejně spadlo. Jinak pečení stačilo 5min. na max. stupňů,po 5 min.se začaly připalovat rohy.

    • Jitka
      Jitka | 8. 1. 2015 22:05

      Chci zítra vyzkoušet, komentáře většinou úžasné. Jenže mám problém, přijede klučina s nemocnou slinivkou a nemůže tučné. Co se může stát, když vynechám to kakao? Asi mi to nebude držet pohormadě, že?Kluk nemůže tučné a v kakau nějaký je. Jeh mamča je zase celiakička, takže vymyslet jídelníček je o hubu :-)

    • Cherlen | 13. 12. 2014 21:28

      Těsto mi příjde jako vaječná omeleta s kakaem. Chutově taky nic moc

    • Cherlen
      Cherlen | 12. 12. 2014 22:54

      Tak nevim, roládu jsem zkoušela 2x. Prvně na mělkém plechu a vyšla mi tenoučká placka typu vaječná omeleta. Podruhé jsem si vzala hluboký plech a výsledek byl téměř stejný, tenké těsto, akorát podstatně menší než to první. Jak to, že na obrázku je těsto pěkně nadýchané a vysoké? :-\ Ve finále mám roládu samou šlehačku a to mi moc nechutná (na dvě dávky by mi stačil jeden kelímek). Prosím o radu...

    • jarda
      jarda | 10. 7. 2014 08:33

      To mě taky hned napadlo. Jako celiak bych za takovouto roládu vděčný nebyl :( Ale má to řešení, dají se použít různé alternativy. Někteří výrobci bezlepkových muk už umí udělat různé hrubosti, já běžně používám rýžovou hladkou a polohrubou a vím, že existuje i hrubá, takže by se zde dala vyzkoušet ;)

    • allena89
      allena89 | 23. 3. 2014 15:13

      Tak tahle roláda je naprosto dokonalá! Výborná, lehounká, jí se prostě sama. Pekla jsem ji na zkoušku v pátek v horkovzdušné troubě na 220 stupňů přesně 8 minut, snědli jsem ji ten den ve dvou lidech. No a včera jsem ji musela péct pro návštěvu znovu, musím říct, že dokonce vypadala líp než na obrázku. Perfektní dávám obrovskou jedničku s hvězdičkou.

    • věra
      věra | 18. 5. 2013 20:46

      pokud má být bezlepková ,tak asi není nejlepší nápad vysypávat plech hrubou moukou

    • Q | 13. 5. 2013 14:04

      Tak jsem roládu vyzkoušela, je opravdu rychlá, jednoduchá a výborná. Jasná 1

    • Gita
      Gita | 11. 5. 2013 08:27

      Peču mnohokrát do roka, tak poradím ozkoušené vychytávky: 5 vajec+5 lžic cukru písek+2 lžíce horké vody ušlehat n a j e d n o u (žádný sníh zvlášť), pak přišlehám 2 lžíce kakaa+2 lžíce ořechů, kdo nemůže dávám místo nich 2 lžíce solamylu.Upéct těch 8 minut a sundat z plechu,překlopit na čistý papír a stáhnout ten původní, vše hned! Na ještě teplé namažu marmeládu,vyšlehám šlehačku, ono zatím zchladlo a můžu namazat (někdy zaroluji i banán).Je to fakt velmi rychlé a jednoduché. Pocukruji (stačí, neboť máme pěknou hladkou stranu rolády navrchu) a nechám do druhého dne (ale stačí i pár hodin). Foto nepřikláídám, vypadá jako na obrázku. Zkuste, jednodušeji už to nejde :-[

    • Q | 10. 5. 2013 19:27

      Díky, zítra to zkusím, snad se povede!

    • nela
      nela | 8. 5. 2013 09:26

      Řekla bych, že když píší velký nízký plech, myslí se asi ten, co se většinou kupuje i s troubou, každý je asi trochu jiný, ale plus mínus 30x40cm

    • Q | 8. 5. 2013 08:08

      Moc prosím o rychlou pomoc. Chtěla bych péct pro mého celiaka a potřebovala bych vědět, jak velký plech mám použít, abych měla tu správnou výšku těsta na to 8-minutové pečení. Podle komentářů myslím, že hodně záleží na tom, jak vysoké těsto je. V receptu je napsáno velký plech, můžete mně někdo napsat rozměry plechu, který používáte? Díky

    • Ondřej
      Ondřej | 29. 3. 2013 13:12

      Lidi můžete mi z něčím pomoct ?! Mám jeden recpt a do něj přijde 2x zakys. smetena 1 vyšlehaná šlěhačka, tvaroh a želatina ... Ale někdy se mi to povede, že to drží a někdy zase ne! Dneska jsem to pekl zas a celé to spadlo ... Poraďte jaké množství želatiny použít, aby to bylo OK !!!! :) Jinak mi můžete napsat na e-mail budu vám moc vděčný mějte se .... panekooo@seznam.cz

    • Jajina1971 | 26. 1. 2013 15:56

      Pokud má být roláda bezlepková, nelze vysypávat plech nebo papír moukou, ale to všichni, kdo jsou nuceni bezlepkově vařit, vědí...pro ty co netuší...ideální náhrada je kokos

    • pipikacu | 3. 1. 2013 20:51

      Jedině jedna,i to je málo....mňam

    • pipikacu | 3. 1. 2013 20:49

      Takovou chválu,co jsem dnes dostala doma?Výborná roláda,naprosto bez chyby.Rychlé,snadné a ještě k tomu až tak moc dobré? :-) A vlastně ano,i kritiku jsem slyšela...bylo toho málo....takže zítra běžím do obchodu a budou dvě rolády.3 děti,muž...JÁ :-) Moc děkuji a snad přijde ještě nějaká pecka...pečení,vaření.....

    • vladka
      vladka | 1. 1. 2013 07:01

      Vyborne! Rychle a jednoduche! Papier som natrela roztopenym maslom a po upeceni som ho na doske dala dole z plechu a nechala trochu vychladnut na papieri.ten sa da krasne stiahnut.pre estetickost som si upecene cesto na papieri prevratila a natrela plnkou tu stranu od papiera.najskor malinovym dzemom a potom makkym tvarohom rozmiesanym s citron.stavou vanilk.cukrom a.a vrch rolady som natrela polotucnym tvarohom rozmiesanym s lekvarom a citron stavou...

    • ola
      ola | 13. 11. 2012 07:05

      jo, já nevymazávám a nevysypávám, není to nutné, jde to pěkně i bez toho.

    • Blanka
      Blanka | 10. 11. 2012 18:54

      Roládu dělám často, protože je opravdu vynikající. Dávám pouze 100 g pískového cukru, peču na 240 st. asi 8 minut. Těsto rozetřu na pečící papír, který pouze lehce pomažu olejem, nesypu již mouku. Mám doma také celiaka. Po upečení překlopím na jiný pečící papír, nechám chvilku zchladnout, papír jde velmi dobře sundat. Mezitím si ušlehám 1 kelímek šlehačky, spojím s krémem mascarpone, který je mírně oslazen. Rozetřu na piškot, položím banán, zaroluji a je to úžasné. Přes víkend peču většinou dvakrát, protože se hned sní.

    • Blanka
      Blanka | 10. 11. 2012 18:54

      Roládu dělám často, protože je opravdu vynikající. Dávám pouze 100 g pískového cukru, peču na 240 st. asi 8 minut. Těsto rozetřu na pečící papír, který pouze lehce pomažu olejem, nesypu již mouku. Mám doma také celiaka. Po upečení překlopím na jiný pečící papír, nechám chvilku zchladnout, papír jde velmi dobře sundat. Mezitím si ušlehám 1 kelímek šlehačky, spojím s krémem mascarpone, který je mírně oslazen. Rozetřu na piškot, položím banán, zaroluji a je to úžasné. Přes víkend peču většinou dvakrát, protože se hned sní.

    • Celialik
      Celialik | 24. 10. 2012 18:32

      Je nutne maslem vymazavat a moukou vysypavat pecici papir ? Jako celialik totiz mouku pouzivat nesmim...zkouseli jste nekdo dat testo rovnou na pecici papir, prosim ?

    • Mila
      Mila | 11. 10. 2012 17:11

      spatne vymazany papir ;) me se teda jeste nepripekla a myslim si ze je super :)

    • denisa
      denisa | 28. 7. 2012 10:10

      tak jsem asi úplný negramot :'( ... roláda je na chuť naprosto luxusní, ale bohužel to stále nevypadá jako roláda většinou se mi na těstě udělají bubliny... (obrouvský hory) Co s tím? Prosím... nehodlám to vzdát... O:-)

    • luci
      luci | 19. 6. 2012 12:02

      rozpalena trouba naplno asi neni nejlepsi napad, rolada se mi po okrajich spalila a byla cela nahorkla...asi mame nejak moc vykonnou troubu nebo nevim :-!

    • Zuzkanka12 | 28. 5. 2012 18:15

      Použila jsem klasický vysoký plech a asi je větší, než by na tuto dávku měl být, protože se mi těsto zdálo být nižší. Nicméně na chuti to neubralo a roláda byla výborná. Znám ji už z dřívějška, ale teď jsem konečně narazila na recept. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý, pokud není opravdu negramot.. :)

    • Jara
      Jara | 18. 4. 2012 14:04

      A můžeteji pomazat i zakysanou smetanou.Je vynikající... :-[

    • oxit
      oxit | 25. 1. 2012 21:26

      to nebude roladou ale rucickama, pecu ji bezne, casto a lepsi neznam :P

    • Buchta
      Buchta | 25. 11. 2011 20:43

      Tuhle roládu jsem chtěla vyzkoušet hlavně kvůli vašim pozitivním komentářům a hodnocení, ale výsledek po upečení byl jiný. Těsto se srazilo a i přes vymazaný papír se připeklo. Roláda je hnusná -na vyhození. Vracím se k ozkoušeným receptům a tenhle recept upřímně nikomu NEDOPORUČUJI! :-$

    • Jíja
      Jíja | 12. 5. 2011 15:35

      V neděli jsem upekla tu úžasnou roládu, všichni se s ní cpali až měli bubliny za ušima. Díky za recept <3

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 9. 4. 2011 10:25

      Znám ji jako 8-minutová roládu, jednoduchá a výborná, foto přiloženo ;-)

    • Merryllama
      Merryllama | 8. 4. 2011 20:00

      Moc dobrá roláda, nejraději peču rovnou dvě a stejně to hned zmizí, takže ztužovač nepoužívám. Minule jsem do jedné dala pařížskou šlehačku a do druhé šlehačkou s jahodami a bylo to vynikající. :)

    • Bara Prchalova
      Bara Prchalova | 22. 3. 2008 05:12

      Rychle, nenarocne, skvele na chut. Neni co dodat - davam zarucene ja 1* a pridavam do oblibenych. Roladu jsem po vytazeni z trouby srolovala do rolady, zabalila do vlhke uterky - testo povolilo bezvadne. Pridala jsem do stredu rolady cerstve jahody - mnamka :o) - manzel me odmenil necekanou pochvalou, mela jsem co delat, abych roladu ubranila i pro ostatni :)))

    • Anonym
      Anonym | 21. 3. 2008 23:08

      Rychle, jednoduche, skvele na chut. Ja jsem pecici papir nevymazavala, ani nejak nevysypavala. Roladu jsem posypala van. cukrem, srolovala a zabalila do mokre uterky. Testo skvele povolilo, vuec se netrhalo. Na kraj rolady jsem dala kousicky jahod, aby byly ve stredu rolady po konecnem stoceni. Od manzela jsem dostala obrovskou pochvalu :o) Doporucuji, davam za 1* + radim do oblibenych

    • Lidka K.
      Lidka K. | 18. 3. 2008 08:05

      Tuto roládu do mokré vlhké utěrky vůbec nebalte!!! Není v ní mouka, zničila by se. Po upečení a vychladnutí není sebemenší problém ji zabalit. Pečící papír se aloe v tomto případě pomastit musí. Jinak je velmi snadná, zvládnou ji i začínající kuchařky, jen musí pečlivě hlídat oněch 8 minut.

    • Anonym
      Anonym | 17. 3. 2008 23:24

      Roládu peču už několik let a podle rad babiček s ní zacházím jako s každou jinou roládou. Na plech dám pouze pečící papír, nevymazávám a ihned po upečení i s papírem sroluji do tvaru rolády a zabalím do mokré studené utěrky a nechám vychladnout.Pak jde od papíru krásně oddělit a je vláčná. Ještě se mi nikdy nestalo, že by se mi roláda přilepila či jakkoliv potrhala.

    • Lidka K.
      Lidka K. | 15. 3. 2008 14:36

      Andreo, to že tato roláda splaskne, je normální. Není v ní mouka, nemá ji co držet, nic jste nezkazila . :-)

    • Anonym
      Anonym | 14. 3. 2008 18:04

      tu roladu dělám dlouho. dávám ji jenom na pečící papír bez vymaštění a je to dobré.dovnitř dávám ušlehanou šlehačku samotnou a nebo s nějakým ovocem dle chuti. hodí se všechno. jinak dobrou chuť

    • Andrea
      Andrea | 12. 3. 2008 23:17

      Dnes jsem roládu pekla.Je opravdu výborná.Bohužel mi po vytažení z trouby splaskla a nevím proč....Ale i tak je skvělá.

    • Katka
      Katka | 22. 2. 2008 17:50

      Vyborne, doporucuji hotovy piskot poklast platky cerstvych jahod nebo bananu. Do slehacky pokud mozno nedavat ztuzovac, chutna pak ponekud umelohmotne.

    • Renata BuBu
      Renata BuBu | 2. 11. 2007 18:25

      Tuto roládu dělám již léta. Bez ztužovače šlehačky, s celým vanilkovým cukrem, místo cukr moučka dávám písek, bez polevy a bez papíru a mouky. Plech hodně vymastím máslem a na něj naleju těsto. Peču zprudka, jak je psáno výše a ještě teplé posypu tím vanilkovým cukrem a zavinu. Vychladlé rozvinu a potřu ušlehanou šlehačkou a opět zavinu. Zabalím do alobalu a šup do lednice.!!!Bezlepkové!!!

    • Pavla
      Pavla | 12. 6. 2007 19:00

      Za tenhle recept opravdu děkuju, můj přítel má bezlepkovou dietu a vždycky když se snažím udělat něco bez mouky, tak je tam aspoň kypřící prášek a nějak to většinou skončí v koši...:-)Ale tohle se mi opravdu povedlo, je to rychlé a jednoduché, a co víc, vynikající.mmmmm,

    • Anonym
      Anonym | 26. 5. 2007 14:09

      nechápu, jak může bžt světlá,když jsou v ní dvě lžíce kakaa..já jí mám tmavě hnědou...z pápíru nešla sundat (jen střed) a dělala jsem s tvarohovoučoko náplní a byla docela dobrá..

    • Šárka Skálová
      Šárka Skálová | 17. 5. 2007 13:40

      Tuto roládu jsem taky zkoušela. Musím říct, že byla vynikající. Jako krém jsem použila dr. Oetkera a mandarinkový kompot. Je pravda, že v troubě vypadala krásně nadýchaně a když jsem jí vyndala,tak to všechno splasklo, ale chuť zůstala skvělá. Doporučuji.

    • Libuše Nagyová
      Libuše Nagyová | 2. 4. 2007 14:45

      Já plech vymažu máslem a posypu jemně mletým kokosem. Pak roládu podél středového kraje (po stočení bude vlastně terčem) potřu vrstvou pikantního džemu a zbytek plochy pařížským krémem. Nebo pařížským krémem a podél středového kraje nasypu zavařené borůvky atd.

    • Blanka L.
      Blanka L. | 28. 1. 2007 19:12

      Výborná pochoutka!! Do šlehačky jsem ještě zamíchala nasekanou čokoládu. Jinak placku jsem před natíráním obrátila a náplň jsem mazala na tu stranu, na které se pekla, protože zespoda vypadala jako amuleta. A papír jsem pouze řádně vymazala, vysypávat se opravdu nemusí. Každopádně opravdu je lepší udělat rovnou min. dvě, protože se hned sní.

    • Di
      Di | 26. 1. 2007 09:51

      Marie, vyšlehejte i bílky i žloutky s částí cukru, aby to bylo nydýchané. jinak má Lidka pravdu, opravdu to není klasická roláda. Já ji nedělám s polevou, jenom naplním šlehačkou nebo krémem z 1/2 másla a pudinku. Pak posypu alobal, na kterém jsem pekla trochu cukrem (třeba vanikovým, roládu zabalím a nechám odležet v lednici. pak už to rozhodně nechutná jako amoleta. Papír ani alobal není nutné vysypávat, stačí hodně vymastit.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 26. 1. 2007 09:39

      Marie, tahle roláda vypadá trochu jinak, klasický piškot prostě nečekejte.

    • Marie Němcová
      Marie Němcová | 26. 1. 2007 08:42

      Nevím co jsem udělala za chybu.Pekla jsem v horkovzdušce přesně podle instrukcí 8 min atd.Po vyndání z trouby těsto kleslo a ve výsledku vypadalo jako vaječná omeleta.Snědlo se,dětem to chutnalo,ale vypadalo to jako velká palačinka.Nevím,kde byl zádrhel.

    • Blanka L.
      Blanka L. | 21. 1. 2007 23:18

      pokud chcete, aby tato roláda byla opravdu bezlepková, neměl by se papír vysypávat hrubou pšeničnou moukou. Místo ní lze použít třeba namleté ořechy, kukuřičnou strouhanku nebo prostě bezlepkovou mouku....

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 19. 12. 2006 09:46

      Prosím o doplnění, že se jedná o bezlepkový recept. Děkuji.

    • Madla
      Madla | 9. 9. 2006 17:26

      vynikající, právě jsem ji vyzkoušela, v horkovzdušné 8 min., papír pečící jsem vymazala (pečlivě), příště raději ještě vysypu mouku, akorát, jen jsem do ní přidala komp.mandarinky, opravdu skvělá

    • Soňa
      Soňa | 5. 9. 2006 11:26

      jednoduchá,výborná a také jsem použila krém Dr. Oetkera. Je to raz dva hotové.

    • milli
      milli | 2. 9. 2006 23:50

      mě se osvědčili krémy od Dr.Oetkera a varianta s mlékem,na rolády úžasné a když tam vrazíte nějaké bezva ovoce nebo kompot,nemá to chybu

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 12. 7. 2006 14:05

      Ano, po celou dobu na plný výkon:-)

    • Ivule
      Ivule | 12. 7. 2006 13:40

      Peče se celou dobu na plném výkonu trouby?

    • Klerys
      Klerys | 12. 7. 2006 11:20

      Nevěřila jsem, že se mi povede napoprvé, ale fakt že jo. Pekla jsem přesně těch osm minut na 225°C. Blbé jen je, že jsem schopná jí sníst sama celou na posezení. 1*

    • Hana Teplárková
      Hana Teplárková | 27. 4. 2006 13:03

      Pekla jsem ji o víkendu a musím jen chválit i bez polevy byla moc dobrá a na druhý den úplně nej.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 2. 4. 2006 14:01

      Jse ráda, že chutná :-). Je to skutečně bleskovka, ale ten papír tam je nutností.

    • Alisia Z.
      Alisia Z. | 13. 2. 2006 19:49

      Do šlehačky jsem dala 1 velkou na drobno sekanou čokoládu studentská směs, výborné

    • Justina Dvořáková
      Justina Dvořáková | 19. 11. 2005 19:48

      Zdravím,nikdy jsem roládu nedělala,ale tahle měla fakt úspech !! , i když jsem měla zprohybaný plech,takže jsem jí musela okrajovat,protože byla nahrnutá k jedné straně :-( A jako náplň jsem dala "Krémová náplň vanilková" od Dr.XXXXXX - nemohu jmenovat,ale je výborná - zkuste to ! a zbytek náplně lze použít na slepení vždy 2piškotů k sobě a obalení v kokosu kolem slepovaného proužku :-)))

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 12. 11. 2005 09:40

      Eviku, jestli chcete změnu, zkuste promazat roládu koupeným už hotovým ovocným tvarohem. Není to špatné, je to dokonce zdravé, ale roláda se musí sníst rychle.

    • Di
      Di | 11. 11. 2005 23:14

      Já bych to raději nezkoušela, protože si myslím jako Vy, že tento krém je moc vlhký. Zkušenosti mám s klasickým máslovým z 1/2 másla, trochy cukru a trochy vanilkového pudinku. Roládu dělám bez polevy.

    • eviku
      eviku | 11. 11. 2005 18:38

      Co myslíte, šlo by naplnit roládu místo samotnou šlehačkou tím skvělým krémem Z Tiramisu po česku? Nezkoušel jste to někdo? Mám trochu strach, jestli není tenhle krém příliš mokrý a nerozmočí těsto. Díky za případnou odpověď.

    • Lenka Vlková
      Lenka Vlková | 10. 11. 2005 15:40

      Ahojte! Musím říci, že tato roláda měla u nás úspěch!! Poprvé jsem ji trošku připálila (mám plynovou troubu a bála jsem se, aby byla hotová, až jsem ji spálila), tak jsem ji okrájela a naplnila aspoň ne tolik spálený prostředek a velmi chutnala!! Podruhé už se mi povedla, odměřila jsem opravdu přesných 8 minut a roláda byla akorát!! Je lehká a velmi chutná, díky za recept!!!

    • Veronika Docekalová
      Veronika Docekalová | 19. 10. 2005 15:13

      Je fakt moc dobrá. Jako napln jsem zkusila jak normalni slehacku,tak i parizskou. Oboji super! Priste zkusim tu orechovou variantu

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 14. 9. 2005 16:06

      Tak se někdo opět pomstil známkou 5........

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 9. 9. 2005 08:39

      Tak se ozvěte, jak jste dopadli. Jinak pro běžnou rodinu nebo návštěvu je fakt lepší péct dvě najednou.

    • Zdeňka z O.
      Zdeňka z O. | 7. 9. 2005 21:39

      Já roládu po vytažení z trouby hustě posypu kokosem a překlopím na čistý pečící papír,prochládlou naplním šlehačkou a zaroluji.Nemusí se dávat poleva,roláda se nepřilepí a je i ozdobená.

    • Johanka K
      Johanka K | 7. 9. 2005 17:05

      ...tiež túto roládu piekavam, iba trošku v inom pomere..pečiem bez papiera, opať iba na vymastenom plechu masťou a vysypem hrubou múkou.Plním ju "šľahačkou bez šľahačky". Je výborná aj keď ju vložíme do mrazničky a podávame ako zmrzlinu.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 7. 9. 2005 14:01

      Ještě dodávám, že mám trochu jednodušší recept - šlehám 5 bílků, postupně přidávám 5 lžic cukru krupice a nakonec zlehka zamíchám 3 lžíce přesátého kakaa. Peču na pořádně vymazaném pergamenovém papíře. Takže k tomu nepotřebuji váhu.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 7. 9. 2005 13:59

      Peču tuto roládu už hodně let a je fakt jedinečná, rychlá, atd. Pekla jsem ji v různých troubách, taképlynové, která peče více vzadu než vpředu a musí se fakt dávat pozor - ale po 4 minutách se dívám, trochu omakám, a když se nelepí, otáčím a dopékám. Nesmí se vysušit, potom se láme.Je fakt celkem kumšt ji upéct, aby byla okorát. Peču tak na 180 - 200 st. Ale daří se mi péct ji i v kachlových kamnech. Znám ale vynikající kuchařku, které se tato roláda vůbec nevede....

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 7. 9. 2005 10:52

      Roláda nesmí být zlatá ani zezpodu...prostě musí být světlounká......tak že ji dokážete nadzdvihnout prstem z papíru, cítíte, že není syrová, ale prostě nesmí zlátnout...to už je pozdě....

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 7. 9. 2005 10:35

      Je na dokyk pružná, světlá, nesmí vůbec ani trochu hnědnout po povrchu, to už by bylo moc...a okamžitě musí i s papírem z plechu... víc to v plynovce popsat neumím...ale je to skutečně záležitost několika málo minut...

    • Ája
      Ája | 7. 9. 2005 08:40

      Paní Lidko, ono se řekne PŘESNĚ 8 minut, ale to mluvíte patrně o elektrické troubě, co já děvenka ubohá s plynovou? U bqěžných věcí minuta sem minuta tam, člověk si poradí, ale tady? Navíc předpokládám, že je asi tak jemná, že pokud jí tahám z trouby a je horká, bude se do ní prst bořit, takže ani tahle zkouška nepomůže. Má roláda při dostatečném upečení něco typického?

    • Alina
      Alina | 6. 9. 2005 19:16

      Výborné, velmi známý recept, dělám již několik let

    • Lubica
      Lubica | 6. 9. 2005 16:18

      Tento recept som uz dlho hladala. Tato rolada je nielen vynikajuca, ale tiez sa nou zavdacite ludom s bezlepkovou dietou, kedze tam nejde muka.Som zo Slovenska a z tejto web.stranky som ziskala inspiraciu pre mnohe chutne obedy ci vecere:)

    • Berča
      Berča | 6. 9. 2005 14:33

      Také znám tuto roládu, je vynikající. Je opravdu velice nutné hlídat pečení, protože je upečen brzy - raději moc neodcházejte od trouby (takto jsem i připálila tuto dobrotu). Do šlehačky také nedávám zhužovač a to z jednoho prostého důvodu. Protože se ihned zbaští a nikdy nezbyde.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 6. 9. 2005 12:16

      Vlaďko, tahle roláda se předem rolovat nemusí, ale je nutné pečlivě hlídat těch 8 minut a po upečení ji okamžitě stáhnout s papírem s plechu. Pak zůstane krásně vláčná. Jinak kolega ji plní ovocnými tvarohy a je to taky mňam. Pokud ji chystáte na návštěvu, doporučuji péct rovnou dvě, je prudce jedlá.Co se týká teploty pečení, protože každá trouba je jiná, tak doplňuji informaci, že v klasické troubě se peče na 240 - 250 °C, prosím o doplnění. Co se týká trouby horkovzdušné, tam nemám zkušenosti...

    • Di
      Di | 6. 9. 2005 07:06

      Já šlehačku předem svařím s trochou vanilkového cekru a druhý den vyšlehám, aby byla trvanlivější. Nebo dělám máslový krém z poloviny kostky másla a trochu pudinku. Nepolívám ji čokoládou, pouze zbalím do alobalu, který trochu posypu vanilkovým cukrem.

    • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
      ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 6. 9. 2005 05:43

      Pečící papír také důkladně vymazávám. Než vychladne,roládu před plněním není třeba srolovat, jako u klasické piškotové rolády? Jinak určitě vyzkouším, dík za recept.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 5. 9. 2005 18:02

      Přesto ten pečicí papír doporučuji vymazaný a vysypaný...mám s tím tu nejlepší zkušenost.

    • Radka
      Radka | 14. 3. 2005 15:42

      Také dělám tuhle roládu a nepoužívám ani peč. papír, jen plech vymažu a vysypu. Do šlehačky nedávám ztužovač přijde mi to chemické. Vyšlehám ji do tuha bez cukru a natřu na roládu. Zatočím a pak už jen cukruju žádná poleva. Je moc dobrá.

    • jaja 13
      jaja 13 | 4. 3. 2005 16:12

      Tuto roládu mám dobře vyzkoušenou. Ale nikdy jsem pečící papír nevymazávala ani nevysypávála. A vždy se mi roláda podařila krásně stáhnout. Náplň (šlehačku) nesladím, ale někdy pokladu natřenou šlehačku kousky banánu a pak zabalím. Nepolívám čokoládou.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Svačina Pečení Bez lepku Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Kakao Kokos Moučkový cukr Papír na pečení Smetana ke šlehání Tuk Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pohanková pomazánka

    Pohanková pomazánka

    Vepřové řízky po moravsku

    Vepřové řízky po moravsku

    Závitky s cibulovou náplní

    Závitky s cibulovou náplní

    Tuňáková pomazánka bez majonézy

    Tuňáková pomazánka bez majonézy

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

    Krkovička po cigánsku

    Krkovička po cigánsku

    Cuketové topinky (tousty)

    Cuketové topinky (tousty)

    Cukrové koláčky nebo šátečky

    Cukrové koláčky nebo šátečky

    Kachna pomalu pečená

    Kachna pomalu pečená

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    30
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    28
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Dáma.cz Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Neapolská slaná bábovka (Tortano)
    Neapolská slaná bábovka (Tortano)
    Neapolské nudle
    Neapolské nudle
    Nebeská Máňa
    Nebeská Máňa
    Nebeské řezy
    Nebeské řezy
    Nebeský dezert
    Nebeský dezert
    Nedělní dort
    Nedělní dort
    • Recepty.cz
    • Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí