Hovězí maso na zázvoru

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kaetka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • zázvor
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • polohrubá mouka
    • hovězí maso Zadní plec nebo květové špičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do zesklovatění.
2
Odležené maso vložíme do kastrolu a přídáme vyškvařený špek, nadrobno nakrájenou syrovou cibuli. Pod pokličkou dusíme v troubě, podléváme vodou. Pečeme zhruba asi 1 hodinu.
3
Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky. Vzniklý sos zahustíme polohrubou moukou, maso vložíme nazpět a prohřejeme. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jirka Michek
    Jirka Michek |

    11. 4. 2013 14:17

    Recept znám už léta. Já, nedávám cibuli, ale nakrájím tam dva stroužky česneku, který se tam rozvaří. Maso prošpikuji špekem, který ještě obalím v zázvoru. Udělá to pak na mase pěknou kresbu. Je to vynikající pokrm.

  • Šímová
    Šímová |

    25. 1. 2012 07:14

    Se špenátem a bramborovým knedlíkem je to mnamka.

  • Maky
    Maky |

    17. 7. 2011 14:18

    mnam mnam mnam :-P :-P :-P

  • Simča S.
    Simča S. |

    30. 5. 2011 14:02

    Bylo to výborné, zase jiná úprava masa.... Jen jsem podávala se zalím, místo špenátu - ten byl před pár dny....

  • ivana hájková
    ivana hájková |

    14. 2. 2011 10:28

    vynikající , moc jsem se toho bála , zázvor je dost agresivní , ale povedlo se , dělala jsem to z rýží a orestovanou zeleninou - mňamka .

  • Václav Šmoranc
    Václav Šmoranc |

    12. 8. 2006 18:15

    Recept je výborný masíčko jako dortík,na zázvoru to nemá chybu.K cibulkám jsem dodal 1 porek.Podávali jsme to s těstovinami, bohatě přelité chutnou šťávou, příště dojde i na knedlík. Děkuji paní Martině a dávám 1.

  • Václav Šmoranc
    Václav Šmoranc |

    11. 8. 2006 22:35

    Děkuji za recept máme to připravený,malá změna pepř dávám barevný rozemletý.Už se těšíme budu referovat.