Kynuté buchty z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • citronová kůra Dle chuti, není nutná.
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 150
      ml smetana 12% nebo mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 21
      g droždí půl kostky,
    • 100
      g máslo nebo hera, rozpuštěné,
    • 2,5
      lžíce olej na dno a boky remosky
    • moučkový cukr na posypání pečených buchet
  • Náplně
    • maková náplň
    • švestková povidla
    • jablečná povidla
    • tvarohová náplň
    • švestky čerstvé nebo kompotované

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který rozmícháme se žloutkem a rumem. K cukru přisypeme rozdrobené droždí, to zalijeme malým množstvým smetany na vaření nebo mlékem a promícháme na kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Do mísy pak přilijeme zbylou smetanu a vlažný rozpuštěný tuk. Ze všeho vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout do dvojnásobného množství pod utěrkou.
2
Těsto po nakynutí opět prohněteme, rozdělíme na několik stejně velkých dílků (cca 8-10ks), které naplníme dle chuti makovou nebo tvarohovou náplní, povidly, marmeládou... a do náplně můžeme přidat i švestky, rozinky..., to vše dle chuti. Buchty skládáme vedle sebe do olejem vymazané remosky (průměr cca 28cm), kterou po naplnění zaklopíme a zapneme. Další kynutí není nutné nebo jen velmi krátké, protože buchty stačí nakynout během zahřívání remosky.
3
Pečeme cca 35-40 minut, dozlatova. Po částečném vychladnutí buchty z remosky vyklopíme a oddělíme od sebe.
4
Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem s vanilkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.