Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Verča1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.
2
Poté naplníme ovocem, výborné jsou s borůvkami. Vaříme 5 minut, v polovině obrátíme, po vyjmutí propíchneme vidličkou. Podáváme s tvarohem a cukrem, přelité máslem nebo s osmaženou strouhankou (nebo polde vlastní fantazie).
3
Knedlíky jsou lehké, nadýchané, jako pěchavičky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Machurová
    Ivana Machurová |

    28. 9. 2015 09:34

    Vynikajicí :-)

  • Dagmar Bartolotti
    Dagmar Bartolotti |

    20. 7. 2015 13:47

    Výborné, první kynuté knedlíky, které se povedly.

  • smiley536
    smiley536 |

    14. 7. 2015 14:27

    Byly super, akorát jsem je teda vařila déle :)

  • smiley536
    smiley536 |

    14. 7. 2015 14:27

    Byly super, akorát jsem je teda vařila déle :)

  • smiley536
    smiley536 |

    14. 7. 2015 14:27

    Byly super, akorát jsem je teda vařila déle :)

  • pecinovapavla
    pecinovapavla |

    9. 1. 2015 19:26

    Zkoušela jsem je poprvé, bylo to perfektní, děkuji :-) :-D

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    18. 6. 2014 07:42

    Parádní, díky za inspiraci ;-) <:-)

  • Sigrid
    Sigrid |

    17. 6. 2014 22:48

    Kynuté, plněné jsem dělala poprvé a podle tohoto receptu vyšly naprosto skvěle! Díky ;-) plnila jsem je jahodami s cukrem a navrch přelila oslazenou zakysanou smetanou + vanilkový cukr a neměly chybu O:-)

  • allena89
    allena89 |

    10. 5. 2014 19:25

    Výborné knedlíky. Plnila jsem borůvkami a jahodami. Podávané s tvarohem, cukrem a máslem byly perfektní. S těstem se krásně pracovalo.

  • Varle
    Varle |

    29. 7. 2013 19:36

    Droždí jak nasráno.. To musíš být pěkne nakynutá... :'(

  • Ookami
    Ookami |

    16. 2. 2013 11:54

    Vynikající recept. neměla jsem ovoce a tak jsem je posypala skořicí a cukrem. Vynikající.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    9. 10. 2008 20:08

    Ono dobré kysnuté cesto sa dá urobiť aj úplne bez vajec :))) Dobré kysnuté cesto vytvorí dobré vymiešanie, kvasinky sú živé organizmy a aby sa množili, potrebujú kyslík. Na chuti mu to vôbec neuberie.

  • Veronika Malinová
    Veronika Malinová |

    8. 10. 2008 17:21

    Milá Jano, já zase nezkoušela vaši verzi, nevidím rozdíl v použití celého vejce či žloutku. Pěchavičky jsou zřejmě rodinný název, pokud tedy děláte běžně, jistě jste zaznamenala tu fantastickou nadýchanost. Jen jsem chtěa předat dál recept, který jsem získala od krajanů z Holandska a posílám dál.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    6. 8. 2008 13:25

    Veroniko,nevím,co jsou to "pěchavičky",ale tohle těsto dělám běžně,jen si myslím,že lepší použít jen žloutek.Pravda je,že plněné knedlíky jsem z toho nezkoušela.