Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      ml olej
    • 180
      g cukr krupice dle sladkosti přesnídávek, cca
    • 3
      ks přesnídávka nejlépe domácí, nebo jablečný (hruškový, švestkový) rozvar či pyré, cca 550 - 600 gramů
    • 320
      g polohrubá mouka dle hustoty přesnídávky či rozvarů, pyré... cca
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Dále dle chuti
    • 5
      lžíce pikantní marmeláda : meruňková, višňová, malinová... cca 4 -
    • strouhaný kokos nebo ořechy
    • čokoládová poleva například dle receptu: Jednoduchá vařená poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukry a vyšleháme vše do pěny, přidáme olej, přesnídávky nebo rozvary či pyré a promícháme. Přisypeme mouku se sodou a vše dobře promícháme. Množství mouky nemusí přesně odpovídat, jelikož každá přesnídávka je jinak hustá, takže se budeme řídit hustotou těsta (středně husté, dá se nalít a rozetřít).
2
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou či kokosem vysypaného vyššího plechu, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
3
Po upečení necháme buchtu částečně vychladnout a potřeme jí rozmíchanou marmeládou (přidat do ní můžeme i lžíci rumu), kterou pak posypeme kokosem nebo ořechy. Kdo nemusí marmeládu, může použít na polití polevu. Výborná je buchta i sama o sobě, je vláčná a nadýchaná a pečení trvá zhruba 20 minut.
4
Do těsta můžeme jako obměnu přidat například skořici nebo část těsta obarvit kakaem a udělat buchtu dvoubarevnou. Lze upéct i jako bábovku, ale dávku doporučuji o třetinu snížit, jelikož dost nabyde.
5
Pokud si doma děláme domácí přesnídávky, rozvary či pyré, určitě je to výhodnější než z kupované přesnídávky. Cenu kupovaných netuším, ale dovedu si ji představit...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: