Buchta alá medovník

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C na 25-35 minut.
2
Krém: z mléka, pudinku, cukru a kávy uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po lžících zašleháváme pudink. Krém natřeme na vychladlou buchtu a lehce posypeme strouhaným perníkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    17. 10. 2015 18:02

    Máslo se rozpouští? :-)

  • Jana
    Jana |

    17. 10. 2015 17:59

    Máslo se rozpouští nebo jen popuštěné :-) ?

  • Pavla
    Pavla |

    19. 3. 2014 19:35

    Hera je tam misto oleje.

  • ivetule83
    ivetule83 |

    19. 3. 2014 18:25

    chci se zeptat na těsto,nevidím tam olej místo toho mám tam dát tu heru?děkuji za odpověd

  • stepanka119
    stepanka119 |

    29. 3. 2013 09:31

    buchta výborná, velice všem chutnala. Ještě jsem do těsta přidala nadrcené oříšky a mandle. Místo perníku na posipání jsem také dala oříšky a byla opravdu vynikající. :-)

  • Hanka
    Hanka |

    17. 1. 2013 14:59

    diky za recept :-)

  • Hanka
    Hanka |

    17. 1. 2013 14:57

    verim tomu ze je dobry us se tesim az si ho upecu :-[

  • Gábina
    Gábina |

    25. 11. 2012 17:53

    Buchta se povedla, ale moooc mě zklamala :-( Podle komentářů to vypadalo jako bomba ale není to nic extra, což mě moc mrzí. Med tam není vůbec cítit, ikdyž jsem dala víc než je v receptu. Těsto je dobré, ale celkově mi buchta nechutnala. A dětem bohužel také ne. No jo každý má rád něco jiného....

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka |

    28. 10. 2012 11:22

    Miluju medovník, takže určitě vyzkouším. Díky za recept :)

  • Nikola
    Nikola |

    9. 8. 2012 21:11

    Byla výborná! Nejdřív jsem měla trochu obavy, ale nakonec se povedlo. Ochutnala ji i moje babička a říkala, že její 16ti letá vnučka umí tak dobře péct! ;-)

  • Renča
    Renča |

    9. 1. 2012 13:58

    napsla jsem si a hned zítra budu péc a určo bude mňam pro neteřinku má narozky :-)

  • sarkisek
    sarkisek |

    23. 5. 2011 17:18

    Tak jsem zase hledala co upéct táovi do práce ke svátku..no a když jsem viděla tohle hned jsem si řekla že to zkusím..takže se mi peče těsto a jsem zvědavá na celý hotový výrobek :)

  • m:)
    m:) |

    6. 4. 2011 21:22

    Buchta je úžasnáá! Pustila jsem se do ní s obavami, ale nebyl důvod se obávat! Chutná celé rodině, dokonce i nečekané navštěvě! Opravdu mohu jenom doporučit! :-)

  • chiquita
    chiquita |

    20. 3. 2011 13:05

    už mám taky dopečeno :) akorát nechat vychladnout a pustit se do toho.... k normálnímu cukru jsem přidala skořicový protože skořice v medovníku musí být. místo perníku jsem dala čokoládu :)

  • pe3
    pe3 |

    20. 2. 2011 16:26

    Tak už je upečená,uleželá,akorát na košt :-) Je moc dobrá,akorát jsem místo kávy dala meltu,tak mi pudink tolik neztmavl. Ale jinak je buchta výborná,není suchá a chutná všem!!!:-)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    22. 6. 2009 17:31

    Tak nevím, kde se stala chyba ve výrobním postupu, ale já jsem dala sotva po dně hrnku toho mléka a už to bylo řídký jak nevim co... Neni to zlý těsto, ale musela jsem ho trochu dochutit mletýma ořechama, citronovou kůrou a skořicí, aby to bylo alespoň nějaký a ne jenom... buchta.

  • Pája
    Pája |

    13. 7. 2008 12:00

    Právě jsem ji ochutnala - není špatná, ale medovník mi moc nepřipomíná. Příště dám do těsta méně cukru a více medu, na povrchu rozhodně posypu oříšky. Ale rozhodně díky za tip, je to zase něco nového. Díky za inspiraci.

  • Pája
    Pája |

    13. 7. 2008 10:57

    Recept mě nadch, takže jsem se do něj pustila - momentálně se chladí a už se moc těším, až ochutnám! těsto jsem měla vysoké asi 3 cm, na můj vkus by buchta mohla být nižší a kérmu více. Pak napíšu, jak chutnala.

  • J.B.
    J.B. |

    28. 2. 2008 14:59

    Mno nějako mě to nenadchlo, sice se to povedlo ale asi už znovu dělat nebudu.

  • zoonka
    zoonka |

    16. 2. 2008 15:30

    Výborné!!! Chutnalo celé rodině. Rozhodně budu dělat častěji. Akorát jsem měla trochu problém s krémem. Puding po vychladnutí hodně ztuhnul, takže když jsem ho postupně zešlehávala s máslem, tak se mi tam dělaly hrudky. Musela jsem pak na to vzít elektrickej šlehač. Pomohlo to, ale úplně hladká hmota z toho nebyla. Trošku těch hrudek tam zůstalo. Ale ničemu to nevadilo, krém je chuťově moc lahodný. Posypala jsem pomletýma ořechama a nemá to chybu. Já na buchty moc nejsem, ale touhle se cpu a nevím kdy přestat. A to už je u mě co říct :-) Moc chválím.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    14. 2. 2008 17:13

    Tak,odpovědi jsem se sice nedočkala,ale riskla jsem to a dala skoro dva hrnky polohrubé mouky.Do těsta jsem dala půl lžičky skořice a upekla.Korpus není tak vysoký jako na obrázku(je to možná tím,že jsem požila velký plech),ale je moc dobrý a na vychladlý jsem použila ten kávový krém a povrch posypala mletými vlašáky a dala vychladit.Vykrajovátkem ve tvaru srdíčka jsem celý povrch ozdobila a to tak,že jsem tu formičku otiskovala po povrchu zákusku.pak rozkrájela na kostky a na každé bylo srdíčko a valentýnský zákusek byl na světě.o)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 2. 2008 09:52

    Mám jen jeden hrnek hladké mouky(zapomněla jsem dokoupit).Mohu ten zbytek doplnit moukou polohrubou?

  • Helena
    Helena |

    13. 2. 2008 18:30

    Už jsem si recept dala do oblíbených.My totiž doma máme moučníky s kávou moc rádi.Kuchařinky,přidejte nějaký kávový moučník,i takový,kde se dává mletá káva do těsta a pod.Díky

  • Jana
    Jana |

    13. 2. 2008 18:10

    Buchta jako medovník s kávou? To mi doma nebudou chtít papat. Medovník milují, ale jakékoliv zákusky s kávou ne.

  • ivka
    ivka |

    13. 2. 2008 14:33

    Je opravdu jedno, zda se použije olej nebo hera? Chystám se vyzkoušet:)

  • Iveta
    Iveta |

    13. 2. 2008 13:09

    tak jsem jí dnes také vyzkoušela,těsta jsem měla tak akorát,(asi 3 cm),ale neměla jsem ten perník na strouhání,tak jsem nastrouhala Margotku a ještě posypala nasekanými vlašáky.Je opravdu moc dobrá,hodnotím za jedna.

  • Irena *
    Irena * |

    23. 9. 2007 16:39

    Buchta je výborná, jen nevím, kde se stala chyba: měla jsem příliš vysoké těsto a na něm málo krému, příště udělám těsto jen z poloviční dávky. Nebude to buchta, ale zákusek.

  • olga polakova
    olga polakova |

    22. 6. 2007 10:39

    moc a moc dobré zařadila jsem do domácí kuchařky , dětem ! chutnal chtěji ho stale , jednoduché a super dobré

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    6. 6. 2007 06:17

    Moc dobré a jednoduché. Pekla jsem na pouť, příbuzní chtěli recept.

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    3. 6. 2007 09:25

    upekla jsem včera fakt skvělá...Díky za skvělý recept.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    9. 5. 2007 13:38

    Pekla jsem o víkendu, jen jsem dala do krému více mléka (asi 800 ml) a ještě přidala asi 3 lžíce nutely.Mohu jen pochválit, voněla medem a chuťově moc dobrá, perník nahoře taky udělal své. Byla u mě kamarádka, ochutnala a hned chtěla recept. Určitě budu opakovat. Hodnotím za 1.

  • Hana
    Hana |

    9. 5. 2007 10:47

    U nás tahle buchta taky nechutnala. Obvykle se po sladkém jen zapráší, ale tuhle asi ani nedojíme. Škoda, dost jsem si od ní slibovala.

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    6. 5. 2007 09:32

    Buchta se mi povedla, ale bohuzel nikomu v rodine prilis nechutnala. Sto lidi, sto chuti...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    3. 5. 2007 12:11

    Neměla jsem doma mletou zrnkovou kávu, dala jsem tedy vrchovatou lžíci rozpustné rovnou do mléka, jinak podle receptu. Je to velmi rychlý, snadný a moc dobrý moučník. Dávám 1.

  • ELA .
    ELA . |

    28. 4. 2007 17:25

    1jak vyšitá, naprosto super! jen jsem si dovolila kávu nedat do krému, ale pokropila jsem jí korpus.Posypala jsem perníkem a hrstí nahrubou nastrouhaných ořechů.a ještě vychytávka - máslo jsem v pohodě všlehala do právě uvařeného horkého pudingu, chladnoucí krém rovnou navrstvila na korpus. Díky za recept!

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    26. 4. 2007 07:02

    Vyzkouseno,vyborne!Nemela jsem pernik,tak jsem vrsek buchty serizla do roviny nozem(jen trosku)a odkrojek jsem rozdrobila do misky,pridala jeste namlete orechy a posypala na krem.Buchta neni moc sladka,je vazne dobra.Davam 1

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    25. 4. 2007 20:06

    Anonyme,tak nepřidávejte do krému nic,nechte jej jen vanilkový.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 4. 2007 16:55

    Nějak jsem toto lákadlo přehlídla! Jeminkote, to musí být dobrota :o), už to tisknu.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 4. 2007 16:45

    Co dát místo kávy, naše děti kávové věci nemají rádi, ani s rumem neuspěju. Jinak mě to moc láká.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    25. 4. 2007 14:33

    Také jsem si ho dala do oblíbených. S krémem by podle mě problém být neměl, každá rozumná ženská buchtu s krémem v létě dá přece do lednice, tak jak by mohl téct? U nás se nestačí srazit, nevím, nikdy se mi to nestalo, u nás to nikdy dlouho nevydrží.

  • Monika V.
    Monika V. |

    25. 4. 2007 14:22

    Musím potvrdit, že buchta je famózní. Jedla jsem ji přímo od autorky a mohla jsem se po ní utlouct. A ohledně toho krému si myslím, že nemůže téct i kdyby chtěl, když jsou dva pudinky na půl litru mléka.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    25. 4. 2007 10:10

    Doposud,co dělám tento krém,tak se mně ještě nesrazil.Jíškové krémy dělám do dortů.

  • František Brusák
    František Brusák |

    24. 4. 2007 23:20

    Tento pudinkový krém v létě teplem rychle teče a při vyšším chladu v lednici má tendenci se srážet.Nebyl by lepší jíškový s příchutí capučína. Jinak recept vypadá zajímavě a určitě jdu do toho.Pak dám vědět.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    24. 4. 2007 20:12

    Leni,toho mléka je akorát,krém se krásně natírá a nic neteče.

  • Lenka
    Lenka |

    24. 4. 2007 15:52

    Není toho mléka na dva pudinky málo? Není to pak moc husté? Jinak to vypadá moc zajímavě.

Abecední seznam: