Mrkvový dort rychlý

moje hodnocení: 0

3.7

hodnotilo: 25
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      lžička sůl
    • 250
      g mrkev nastrouhaná
    • 230
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 100
      g nasekané ořechy či mandle - lze vynechat
    • 250
      ml olej
    • 230
      g cukr
  • Krém
    • mléko
    • 230
      g lučina nebo žervé či podobný sýr
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké míse prošleháme vejce s cukrem a olejem. Do jiné mísy si prosijeme mouku, sůl, koření a prášek do pečiva. Do mokrých ingrediencí přidáme ty suché, přisypeme nastrouhanou mrkev a ořechy a zamícháme tak, aby se obě směsi dobře propojily v hladké těsto.
2
Korpusy je lepší péci nadvakrát - ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak rozkrojit. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Mezi dva vychladlé korpusy namažeme krém z čerstvého smetanového sýra. Sýr prošleháme s mlékem a osladíme (já množství krému odhaduji).
3
Dort je výborný, má krásnou barvu, není ani moc tučný.

Komentáře k receptu

  • Lidule77
    Lidule77 |

    10. 4. 2013 20:50

    Moc dobrý dort! Dala jsem trochu víc mrkve, než je psáno (když už jsem ji měla umytou ;-) ) a k tomu poměrově i trochu víc cukru a buchta je super - vláčná, nevysušená. Pekla jsem celé množství najednou (v kulaté dortové formě) cca 40 min na 160 stupňů a je to fakt dobrota! Jo a nepromazávala jsem žádným krémem. Buchta je vlhká a moc chutná samotná. <3

  • vendelna
    vendelna |

    15. 4. 2011 22:39

    JO, je dobrý, ale příště tam dám toho perník. koření jen špetku. Chutná nám to totiž právě úplně jako perník, což je možná škoda.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 8. 2007 14:45

    Je opravdu výborný!!!!!!!!!!!!! Je jednoduchý a na dort poměrně zdravý.