Hermelín / Camembert v listovém těstě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks camembert nebo Hermelín
    • 500
      g listové těsto
    • 100
      g vlašské ořechy cca
    • tymián dle chuti
    • rozmarýn dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká nebo dvě menší
    • máslo
    • 12
      ks čerstvé žampiony dle velikosti 10 -
    • smetana ke šlehání nebo na vaření dle potřeby
  • Dále
    • rozšlehané vejce na potření
    • párátka na zpevnění balíčků
    • nasekané ořechy , semínka, hrubá sůl... na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle chuti) a restujeme do změknutí. Přilijeme smetanu (cca 1 dl) a vaříme (redukujeme) bez poklice do husté konzistence. Do houbové směsi přidáme nasekané ořechy, které jsme nasucho opražili na jiné pánvi. Směs ještě osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
2
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který rozdělíme na šest stejně velkých dílů. Na každý díl položíme polovinu rozkrojeného sýru, na řeznou stranu poklademe žampionovou směs, každý sýr zabalíme v úhledný balíček (měšec), který můžeme zajistit před otevřením párátkem. Balíčky potřeme rozšlehaným vejcem, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
3
Podáváme jako hlavní chod či svačinu se zeleninovým salátem nebo jako chuťovku k pivu, vínu...
4
Balíčky můžeme před pečením ještě posypat solí, semínky, mandlovými lupínky nebo ořechy.

Komentáře k receptu

  • Adéla
    Adéla |

    2. 6. 2016 11:15

    Včera jsme si na něm úžasně smlsli s přítelem a fakt výborný :-) jen jsem měla co děla aby se do mně celý vešel a nevešel, dodlábl ho přítel :-D .

Poslední navštívené:

Abecední seznam: