Buchty (bulky) nejen se zelím -

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka + na podsypání
    • 1
      kostka droždí
    • 3
      dl mléko vlažné
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g majonéza například sáček Poličanky
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 200
      g uzené maso nebo libovější slanina
    • 1
      ks cibule
    • sádlo nebo olej
    • cukr krupice dle chuti
    • sůl dle chuti
  • Dále
    • rozšlehané vejce na potření
    • kmín nebo jiné koření na posypání
    • sůl na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Když se droždí "zvedne" přidáme zbylé mléko, majolku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Pak těsto přendáme na pomoučněný stůl, propracujeme, rozdělíme na 12 stejně velkých kousků, které zploštíme a do středu nandáme zelnou směs, pevně uzavřeme, spojem klademe na plech vymazaný tukem nebo vyloženým pečícím papírem. Necháme ještě cca 15 minut kynout, pak potřeme vejcem, posypeme kmínem a osolíme. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
2
Podávat můžeme jak teplé, tak i vychladlé. Pokud nám zbyla nějaká náplň, můžeme přidat na talířek k bulkám.
3
Pokud budeme péct buchty, dáme do pekáčku trochu oleje a buchty poskládáme těsně vedle sebe, necháme chvíli nakynout, potřeme, posypeme a pečeme dozlatova.
4
Zelná směs: na trošce tuku osmažíme cibuli, přidáme osmažit i pokrájenou slaninu nebo uzené maso, přidáme okapané zelí, dle chuti osolíme nebo osladíme a krátce podusíme. Pak necháme vychladnout.
5
Pokud nahradíme uzené maso uzeným tofu, můžeme podávat bulky (buchty) jako vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    20. 8. 2016 09:55

    1* děkuji. Jsou bezva.

  • Ráďa
    Ráďa |

    21. 1. 2016 14:06

    Děkuji za skvělý recept :-)

  • Panochová
    Panochová |

    10. 4. 2015 12:40

    Upekla jsem je v pekáči jako buchty. Byl to výborný oběd, děkuji za recept.