Bagety s masovými koulemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masové koule v omáčce
    • 2
      ks cibule
    • olivový olej dle potřeby
    • 2
      stroužek česnek
    • 700
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      hrst petrželka nasekaná
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 150
      g rajský protlak
    • 2
      vejce
    • sůl dle potřeby
    • pepř mletý dle potřeby
  • Na dokončení
    • 8
      ks bageta
    • 200
      g sýr čedar
    • 8
      snítka bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje oleje je v hlubší pánvi osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek a už jen krátce orestujte. Polovinu osmažené směsi přesypte do mísy, přidejte mleté maso, polovinu nasekané petrželky, vejce a ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vlhkýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu.

RADA: Jak vybrat kvalitní mleté maso bez přidané vody

2
Do pánve ke zbytku cibulové směsi přidejte rajský protlak, krátce orestujte, vmíchejte rajčata, osolte a opepřete. Do rajčatové směsi naskládejte připravené masové koule a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.
3
Bagety rozkrojte, spodní část potřete rajčatovou omáčkou, na ni naskládejte masové koule, posypte je nahrubo nastrouhaným čedarem a přidejte pár lístků bazalky.

RADA: Masové kuličky a další oblíbená dětská jídla

4
Tento a další recepty, které využijete nejen na piknik, naleznete v zářijovém čísle časopisu F.O.O.D.

RADA: Předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: