Zelný salát se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks bílé zelí nejlépe ranné , menší
    • 1
      ks červená paprika menší
    • 1
      ks paprika - žlutá nebo zelená, menší
    • 0,5
      ks okurka salátová
    • 4
      ks ředkvička cca
    • 1
      ks řapíkatý celer postačí jeden řapík (můžeme vynechat)
    • 1,5
      hrst pórek cca 1 -
    • 2
      ks rajče pevné, zralé, vydlabané
    • 2,5
      lžíce olej
    • 1
      lžíce cukr krupice cca
    • ocet nebo citronová šťáva, dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychlazenou očištěnou zeleninu krájíme na malé kousky, plátky, nudličky (nestrouhat!) a začneme zelím, které dáme pokrájené do mísy, zasypeme cukrem, osolíme a v rukách ho promačkáme, aby pustilo šťávu. Následně přidáme zbylou drobně pokrájenou zeleninu, olej, trochu octa či citronové šťávy a promícháme. Salát dáme na půl hodinky proležet do chladna a před podáváním opět promícháme a dle chuti případně ještě dochutíme.
2
Kdo rád balsamikový ocet nebo ochucené olivové oleje, může je dle chuti do salátu přidat, zrovna tak můžeme salát před podáváním zalít zálivkou ze zakysané smetany s troškou plnotučné nebo dijonské hořčice. Do salátu lze vmíchat také různá semínka (slunečnicová, sezamová, lněná, konopná...). Zkrátka, každý dle své chuti.
3
Podáváme samostatně nebo jako přílohu ke grilovanému či smaženému masu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: