Buchty (bochánky) s uzeným masem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 0,5
      dl olej
    • 0,3
      l mléko (nebo dle potřeby-hustoty těsta)
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň:
    • uzené maso nebo slanina,uzený bůček...
    • paprika ,olivy,česnek,...dle chuti(nemusí být)
  • Na potření a posypání:
    • bílek
    • sůl nebo kmín,sezam...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme troškou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 1/2 hodinky kynout v teple. Těsto rozdělíme na části, naplníme je pokrájeným uzeným masem a zeleninou dle své chuti (nemusí být), konce těsta k sobě přitiskneme a spojem položíme na plech s pečícím papírem. Buchty necháme před pečením ještě na plechu cca 10 minut odpočívat (kynout). Pak je potřeme bílkem, posypeme mákem, kmínem, solí... a vložíme do rozehřáté trouby péct dozlatova .
2
Podáváme jako svačinu, nebo přílohu k polévkám, nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo s bílou kávou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gábina
    Gábina |

    11. 8. 2015 18:58

    Jsou to nadýchané a výborné bochánky a s těstem nebyl taky žádný problém. Nelepilo se ani netrhalo jako se mi občas stane. Děkuju za recept :))

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    1. 7. 2012 21:55

    Těsto jsem dělala v domácí pekárně, droždí jsem dala 1 lžičku sušeného. Poté rozdělila na 12 ks a plnila uzeným krájeným na kousky. Povedlo se, chutnalo nám.

  • Bětka
    Bětka |

    9. 1. 2012 12:53

    Plnila jsem moravskou domácí klobásou smíchanou s osmaženou cibulí a buchty jsou lepší než ty Honzovy :-*

  • Andrea
    Andrea |

    6. 5. 2011 19:25

    Výborné !!!

  • Věrka
    Věrka |

    19. 2. 2011 18:42

    Tak to je něco pro mě, jsem dost na maso a sladké jen hodně málo a občas. :-)

  • pippiva
    pippiva |

    5. 1. 2011 21:35

    Ok,co nejdrive dodam ;-) :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 1. 2011 18:26

    ...to také není marné ;-) :-P ,recept tu ale není :-( (bude? ;-) ),vinnou klobásu máme rádi...

  • pippiva
    pippiva |

    5. 1. 2011 17:35

    To vypada dobre ;-),ja delam neco podobneho,plnim rozdrobenou vinnou klobasou,kterou predem osmahnu s cibulkou a s petrzeli.