Zázvorová žebírka na cibuli

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová žebírka cca
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný 1,5 -
    • 4
      lžíce sojová omáčka cca
    • 3
      lžíce olej
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule větší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové teplotě.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Následně žebírka naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí (krájím ji na silnější klínky, ale můžeme i na kostičky) a třemi lžícemi vody nebo piva. Pokud nám stekla marináda ze žebírek do misky nebo talíře, dáme ji zpět na žebírka. Žebírka opepříme, pekáč zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 minut. Během pečení zkontrolujeme, zda není nutné podlít (já podlévat nepotřeboval, cibule pustila dostatek šťávy).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Když máme maso téměř jako "dortík", odklopíme pekáček a dopečeme zlehka do barvy. Dle chuti (slanosti sojovky) můžeme žebírka přisolit, je-li to nutné.
4
Podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky, gnocchi, bramborem nebo jen s chlebem a dobře vychlazeným pivem. Cibule, kterou jsme podlévali jen minimálním množstvím vody či piva a rozdusila se nám na jakési cibulové zelí (proto to pokrájení na klínky), podáváme k žebírkům jako pikantní přílohu.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: