Zázvorové nudličky s hlívou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso : plec, karé... nebo drůbeží či králičí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička zázvor + na dozdobení
    • 4
      stroužek česnek
    • rozmarýn dle chuti
    • 50
      g špek nebo sádlo či olej
    • 1
      ks cibule - velká
    • 250
      g hlíva ústřičná
    • 700
      ml vývar cca
    • jíška dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky masa a smažíme dozlatova za občasného promíchání. Ke konci smažení přidáme nasekaný česnek a zázvor, snítku rozmarýnu nebo jen jeho nasekané lístky a na nudličky pokrájenou hlívu ústřičnou.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Dále smažíme za občasného promíchání do povadnutí hlívy, poté přilijeme vývar, zaklopíme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.
3
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou (případně záklechtkou z hladké mouky), krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

RADA: Jak udělat jíšku? Koukněte na video!

4
Podáváme s rýží, knedlíkem, špeclemi, gnocchi... , dozdobíme dle chuti čerstvě nasekaným zázvorem.
Zařazení: Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 5. 2018 12:26

    kuris: ...díky za komentář :) ...jsem rád, že Vás můj recept inspiroval a hlavně, že Vám chutnalo :)

  • kuris
    kuris |

    28. 5. 2018 20:16

    Vynikající ... Vepřové nudličky jsme si před přidáním do pánve chvilku ogrilovali, aby se maso zatáhlo, a byly den předtím marinované v steak koření "Himalájská růžová sůl 'Kořeněný steak'". Bylo to prostě ... Snítku rozmarýnu jsem dal samozřejmě čerstvou. Zázvor jsem použil mletý, prodávaný v standardním sáčku na koření.

Další doporučené recepty: