Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží či králičí, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek nasekaný česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný, plnější
    • 1
      ks žampiony PORTOBELLO, větší kus
    • 8
      ks mladý zelený chřest cca 6 -
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • olej
    • vývar dle potřeby
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené vepřové maso, opepřené a mírně osolené, dle vlasního výběru, které za občasného promíchání necháme také osmažit.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Následně přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, na plátky pokrájené portobello a dále smažíme, do změknutí portobella a rozvonění česneku se zázvorem. Pak přilijeme trošku vývaru, lžíci sojové omáčky a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

3
Po změknutí masa vmícháme na špalíky pokrájený chřest, pokud použijeme chřest bílý, nejdříve ho oloupeme a ještě asi dvě až tři minuty dusíme. Špičky chřestu do masové směsi nevmícháme, jen ho na maso položíme. Pára v hrnci mu postačí k tepelné úpravě dostatečně. Po závěrečném podušení vyndáme stranou špičky chřestu a sos zahustíme troškou solamylu, který jsme si rozmíchali v malém množství studené vody.
4
Vše ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
5
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží či noky a špičkami chřestu na talíři dozdobíme.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.