Rybízová bábovka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      hrnek červený rybíz
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi. Smícháme a přidáme opraný rybíz. Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 160 °C, 45 minut.
2
Obměna: do těsta můžeme dát místo rybízu i jiné plody (např. borůvky...).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jakeline
    jakeline |

    17. 7. 2016 06:11

    Již jsem ji jednou zkoušela výsledek byl výborný prudce jedlá :'( <3

  • Eva
    Eva |

    19. 7. 2015 15:38

    Jako u spouty dalších receptů se míchají nejdřív sypké a pak mokré ingredience. Nelogické mi přijde šlehat jedno vejce, to nemá taky žádný efekt.

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    19. 7. 2015 11:55

    Tak není špatná, jen mě trochu zarazil postup - přijde mi logické, že když už šlehám, tak šlehám v první řadě vejce s cukrem do pěny, protože tím těsto získává na lehkosti (určitě lepší než nadýchanost těsta řešit jen kypřicím práškem), pak jsem postupně přidala ostatní ingredience. I takto je recept stejně rychlý, z toho důvodu jsem ho vybrala (kvůli horku ve dne jsem pekla večer, ale nechtěla jsem prostát v kuchyni moc času - jinak bych našlehala bílky zvlášť). Pak mi zrovna u tohoto receptu nedává smysl 1 vejce + 1 žloutek, dala jsem prostě 2 vejce. Mouky jsem dala asi o půl až 3/4 hrnku více, bylo to nějak řídké. Na konci jsem vmíchala omytý rybíz promíchaný s trochou pol. mouky, aby nepadal ke dnu, skoro 1 hrnek. Bábovka měla upečená pěknou žluťoučkou barvu (hezčí než na obrázku), pekla jsem asi 50-55 min. na 165°C a je poměrně dobrá, i když jsme dost mlsní. :-)

  • Kamis
    Kamis |

    11. 5. 2014 17:47

    Tak to mate as :-| i blbou troubu ;) kdyz vsem stacilo 45 stupnu ;)

  • Janča
    Janča |

    8. 9. 2012 13:47

    160 stupňů???? 45 minut,haha,pekla jsem ji ještě o čtvrt hodiny déle a přidala teplotu a vnitřek byl nedopečený :-X

  • mkkm
    mkkm |

    19. 7. 2012 21:56

    Výborná, jednoduchá, ani nestihla vychladnout

  • addieH
    addieH |

    2. 8. 2011 14:08

    mňamina

  • petula24
    petula24 |

    29. 7. 2011 20:44

    výborná a jednoduchá.

  • addieH
    addieH |

    30. 5. 2011 11:54

    Tědka jsem ji hodila do trouby, tak jsem zvědavá. :-\

  • Irena
    Irena |

    14. 3. 2011 18:48

    Výborná, děkuji :-)

  • Sharda
    Sharda |

    28. 2. 2011 13:57

    Právě peču jen místo rybízu jsem zkusila kandovanou kůru.Kamila :-P

  • sofka
    sofka |

    4. 2. 2011 22:58

    Těžko se k receptu něco dodá, když je rybíz ,nevyzkoušet ho, bylo by škoda <:-)

  • Pavlína Farkašová
    Pavlína Farkašová |

    2. 8. 2010 17:21

    Je výborná, jednoduchá, dávám 1!

  • vendula m.
    vendula m. |

    2. 12. 2008 16:25

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a hlavne je to rychle a jednoduche. takze proste za 1 :-)

  • vendula m.
    vendula m. |

    2. 12. 2008 16:23

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a je to rychle a jednoduche. takze super :-)

Další doporučené recepty: