Rybízový nepečený dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg červený rybíz - hodně zralý
    • voda
    • 300
      g cukr krupice dle chuti, cca 200 -
    • 3
      ks vanilkový pudink
    • 300
      g dětské piškoty nebo cukrářské, cca
  • Dohotovení
    • šlehačka
    • zakysaná smetana
    • červený rybíz

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody, kde ho pod poklicí krátce povaříme (5-8 minut stačí) a pak přes cedník propasírujeme šťávu do jiného hrnce, doplníme jí vodou na 1,5 litru tekutiny, ze které odebereme trochu na zamíchání vanilkových pudinků. Šťávu osladíme dle chuti, přivede k varu, zalijeme rozmíchanými pudinky a za stálého míchání provaříme dle návodu na obalu pudinků.
2
Misky, dortovou formu nebo větší mísu vytřeme olejem, aby se nám vychladlý pudinkový dezert dobře vyklápět. Střídavě plníme nádoby vrstvou piškot a vrstvou pudinku až do jeho spotřebování.
3
Rybízový pudink necháme zchladnout a dáme proležet do chladna přes noc.
4
Před podáváním dozdobíme dle chuti šlehačkou, kopečkem zakysané smetany, čerstvým rybízem...
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: