Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 350
      ml vlažná voda cca
    • 3
      lžíce olivový olej případně rostlinný
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      kostka droždí
  • Dále
    • 400
      g kysané zelí
    • 300
      g anglická slanina nebo farmářská ...
    • tymián sušený
    • olivový olej nebo rostlinný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku (nejlépe dvounulku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vodou a necháme droždí krátce rozpustit, ale kvásek neděláme).
2
Pak přidáme sůl (v originál receptu na focaccia není, ale já ji dávám), vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple.
3
Pak vláčné těsto dáme na pomoučněný stůl, rozdělíme na tolik stejných dílků, kolik chceme mít "fokáčí", vytvarujeme placky, které posypeme okapaným zelím, posypeme tymiánem, pokrájenou slaninou, pokapeme olejem. Nenecháváme příliš široké okraje.
4
Dáme péct do předehřáté trouby na 200-220 stupňů do zrůžovění okrajů. "Fokáče" můžeme dozdobit před podáváním smaženou cibulkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.