Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g máslo nebo Hera, rozpuštěné
    • 150
      ml mléko polotučné
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžíce kakao cca
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 120
      g bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 3 -
    • 2
      lžíce vanilkový pudink sypký

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku o průměru cca 33 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Připravíme si tvarohovou náplň z tvarohu, jogurtu, pudinku a cukru dle chuti. Tu si nandáme do igelitového sáčku, kterému před použitím tvarohové náplně odstřihneme růžek, kterým budeme tvořit mřížku na těstě.
2
Vejce si vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo, mléko a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Větší polovinu světlého těsta nalijeme do remosky a zbylé těsto v míse obarvíme kakaem. Tmavé těsto pak v hromádkách nebo proužkách naneseme na světlé těsto.
3
Na těsto nandáme tvarohovou náplň v podobě mřížky, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, necháme zchladnout a pokrájíme na díly.
4
Servírujeme k čaji, kávě...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: